Київ. 3 вересня. УНІАН. Один із провідних світових організаторів виставок Messe Frankfurt (Німеччина) спільно з Independent Expo Ukraine проведе 21-23 травня 2014 року в Києві Automechanika Kiev - спеціалізовану виставку автокомпонентів і обладнання для технічного обслуговування автомобілів, націлену на професійну аудиторію відвідувачів.

Про це повідомив віце-президент Automechanika Messe Frankfurt Майкл Йоханнес на прес-конференції в УНІАН.

"Ми проводимо цю виставку для своїх клієнтів. На даний момент є 8 тис. компаній, зацікавлених в участі в цій виставці. Ми не можемо гарантувати, що всі компанії візьмуть участь. Проте ми розраховуємо на участь 400-500 компаній", - сказав Йоханнес.

Відео дня

За його словами, це буде тринадцята виставка Automechanika, організована Messe Frankfurt.

Водночас, президент Independent Expo Україна, співорганізатор виставки Олег Литвяк зазначив, що український ринок має величезний потенціал для світових постачальників повного спектру автомобільної промисловості з урахуванням високого інтересу до інвестиційних можливостей.

"Досі в Києві не існувало виставкової платформи для B2B сегменту, яка пропонувала б такий широкий спектр продуктів, яким оперує Automechanika Kiev - перша і єдина подія бізнес формату, яке охоплює весь спектр автомобільної промисловості в Україні", - вважає Литвяк.

За словами генерального директора Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олега Назаренка, проведення такої виставки сприятиме приходу в Україну інвесторів.

"Наше завдання - не лише створення цивілізованого автомобільного ринку в Україні, але й ринку автозапчастин і компонентів. Це не просто виставка - це ще й прихід в Україну можливих майбутніх інвесторів", - сказав Назаренко, зазначивши, що обсяг ринку автозапчастин в Україні становить 2,5 млрд дол.

Довідка УНІАН. Концерн Messe Frankfurt - один із провідних світових організаторів виставок і один із засновників Всесвітньої асоціації виставкової індустрії – UFI. Концерн представлений на багатьох міжнародних ринках і є організатором виставкових подій у сфері товарів народного споживання (Ambiente, Beautyworld, Christmasworld, Paperworld, Tendence), текстилю (Heimtextil, Techtextil and Texcare International), технологій (Light+Building, IFFA, Musikmesse, Prolight+Sound), автомобільної промисловості (Automechanika)

Independent Expo є офіційним ліцензованим партнером і організатором виставки Automechanika Kiev в Україні.

Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів є добровільною громадською некомерційною організацією, створеною в 1999 році для координації зусиль, спрямованих на захист законних прав і фінансово-економічних інтересів підприємців - операторів автомобільного ринку України, розвитку та регулювання автомобільного ринку України.