Київ. 29 серпня. УНІАН. У рамках святкових заходів з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі 30-31 серпня у столиці відбудеться Міжнародний місіонерський форум євангельських християн-баптистів, який відвідають понад 3 тис. делегатів із 30 країн.

Про це президент Всесвітнього Баптистського Альянсу Джон Аптон повідомив на прес-конференції в УНІАН.

"Більш ніж 1000 років християнство прийшло на ваші землі і воно тут присутнє. Звідси християнство просувалося далі на Схід. Баптисти з початку свого існування завжди активні в місії, тому й відображенням цього є наш місіонерський форум. Ми дивимось на Україну, як на країну, яка продовжує посилати місіонерів в інші країни", - сказав Аптон.

Відео дня

За його словами, в роботі форуму, що відбудеться у міжнародному виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза", візьмуть участь керівники баптистських союзів та делегати із України, країн СНД, Європи, США, Латинської Америки, Африки та Азії.

Він повідомив, що у 150 країнах світу нараховується близько 110 млн баптистів.

"З великою любов’ю ми ставимось до України, знаємо, що у вас багата християнська історія. Ми спостерігаємо, як виросла баптистська церква за останні 22 роки незалежності України, досягнувши майже 3 тис. церков. Ми розуміємо, що це один із найсильніших рухів у світі", - сказав Аптон.

Своєю чергою генеральний секретар Європейської Баптистської Федерації Тоні Пек висловив підтримку євроінтеграційним прагненням українців.

"Голос церков у Європі чути. І європейські баптисти разом з іншими церквами долучаються до цього голосу. Ми об’єднуємося в конференцію європейських церков і відстежуємо ті закони, які приймаються в ЄС. У цієї групи є можливість робити свої коментарі на етапі розробки законів. Українцям не потрібно боятися йти в Європу. Потрібно долучатися і висловлювати свою моральну та духовну позицію", - сказав він.

Водночас голова Всеукраїнського об'єднання євангельських християн-баптистів України В’ячеслав Нестерук зазначив, що підтримує курс української влади на європейську інтеграцію.

При цьому він зауважив, що українські баптисти "не готові приймати ті моральні стандарти, які суперечать Біблії".

"Я не думаю, що потрібно заривати голову в пісок. Я думаю, що потрібно йти в Європу і говорити про ті проблемні речі, які є в Європі", - сказав Нестерук.