З 20 по 22 серпня кожен відвідувач Сорочинського ярмарку мав унікальну змогу  випробувати себе в ролі альпініста, стати учасником цікавих майстер-класів та веселих спортивних конкурсів. Благодійний фонд Костянтина Кондакова в рамках програм «У здоровому тілі - здоровий дух» та «Відродження культурно-моральних цінностей» організував на ярмарку спортивно-розважальний майданчик для всіх бажаючих.

Хоча у більшості наших громадян слово «ярмарок» асоціюється тільки з торгівлею та розвагами, традиційний Сорочинський ярмарок ламає всі стереотипи. Щороку на полі Великих Сорочинців впродовж кількох днів тисячі людей стають учасниками масштабного свята. В ці дні під привітним полтавським небом життєва буденність перетворюється на витончену виставу, звичайна торгівля переплітається з вишуканим мистецтвом, а звична реальність наповнюється загадковістю гоголівських часів та героїв. В цьому дійстві цього року прийняв участь і Благодійний фонд Костянтина Кондакова. В рамках програм Фонду «У здоровому тілі - здоровий дух» та «Відродження культурно-моральних цінностей» благодійники створили незвичайний спортивно-розважальний майданчик на території ярмарку. Впродовж трьох днів кожний відвідувач мав унікальну можливість безкоштовно поринути в динамічну атмосферу змагань та розваг на свіжому повітрі.

Відразу кілька цікавих програм запропонували представники Благодійного фонду Костянтина Кондакова. Першим, що привертало увагу відвідувачів спортивно-розважального майданчику Фонду,  був величезний скалодром. Чи уявляли ви, що посеред полтавської рівнини може з’явитися величезна скеля? А чи кожному ярмарку можна випробувати себе у якості альпініста? Як виявляється, на Сорочинському ярмарку можливо все, навіть стати досвідченим скелелазом посеред поля.

Відео дня

Далі ще цікавіше. Поряд зі скалодромом на майданчику фонду розмістилися майстер-класи для всіх охочих до творчості. Під керівництвом досвідчених художників та дизайнерів, гості ярмарку вчилися тому, як створити традиційний український сувенір своїми руками. Деякі учасники спромоглися на справжні шедеври, які викликали захоплення навіть у організаторів.

«Сорочинський ярмарок – це частина української історії та традицій українського народу. Завдяки геніальним творам Миколи Гоголя саме цей щорічний захід став справжньої візитівкою не тільки Полтавщини, а й всієї України. Море позитивних емоцій, радощів та яскравих переживань створюють неперевершену атмосферу свята. Саме тому ми вирішили в цьому році приєднатися до цього ярмарку на полі Великих Сорочинців. Тим більше що дух Сорочинців та ті цілі, які ставлять перед собою організатори, а саме відродження українських традицій та дарування позитивних емоцій людям, відповідають завданням нашого Фонду. Ми раді, що змогли зробити власний внесок в цьогорічний Сорочинський ярмарок та плануємо і надалі долучатися до подібних ініціатив» - Наталя Колісник, президентка Благодійного фонду Костянтина Кондакова.

Паралельно підкоренню «полтавської скелі» та майструванню подарунків, на території майданчика проходили динамічні розважальні ігри. Діти разом з батьками із великим задоволенням грали у «фрісбі», спеціальна площадка для якої була частиною спортивно-розважального майданчика Благодійного фонду Костянтина Кондакова.

Не оминули ярмарок і сучасні технології. Захоплення у багатьох викликала фото-стійка, за допомогою якої можна було безкоштовно сфотографуватися з друзями та відразу ж відправити фотографії у соціальні мережі.

«Цей спортивно-розважальний майданчик, який був організований Благодійним фондом Костянтина Кондакова, призначався для всіх бажаючих випробувати себе та свої сили. Кожен міг спробувати себе на скалодромі та побачити ярмарок з висоти кількох метрів. Також ми організували майстер - класи та конкурси для всіх, незалежно від вікової групи. Я впевнена, що людям сподобалося. Багато хто підходив потім та дякував нам». – Тетяна Крупська,  керівник проектів Благодійного фонду Костянтина Кондакова.

За участі благодійників Сорочинський  ярмарок став тим місцем, де кожна дитина, кожна доросла людина матиме можливість випробувати себе та свої можливості.

Дата та місце проведення:
20-22 серпня,  Полтавська область, Миргородський район, село Великі Сорочинці.
Організатор заходу: Благодійний фонд Костянтина Кондакова.
Довідка:

Історія створення Фонду бере свій початок у 2005 році. У 2012 році Благодійний фонд Костянтина Кондакова отримав статус міжнародного.
Місія Фонду − створення передумов для масштабних глобальних позитивних перетворень на території України.
Програма «У здоровому тілі - здоровий дух» - покращити рівень здоров'я української нації, значно підняти рівень спорту в Україні і просунути Україну як прогресивне спортивну державу в сучасному світовому співтоваристві. Завдання програми «Відродження культурно-моральних цінностей» - дати молоді право вибору і показати, що є й інші сторони загальноприйнятих норм, концепцій і звичок, донести до молоді цінності, альтернативні тим, які, в основному, нав'язуються в сучасному суспільстві.

Більш детально про Фонд ви можете дізнатися на сайті http://www.kondakov.ua або за тел. (066)-488-62-23