Київ. 13 серпня. УНІАН. 2 жовтня о 10.00 стартує всеукраїнська хода “Від Врадіївки до Країни любові”.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив лідер ходи Василь Любарець.

“Вона стартуватиме одночасно по всій Україні і досягне Майдану Незалежності у Києві о 18.00 10 жовтня та перейде у безстрокові майдани у містах і селах України до повної перемоги. Хода, використовуючи історичний досвід, охопить всю Україну, кожне село і селище, містечко і місто, а також всіх, хто вважає себе українцем з усього світу – Канади, Америки, Бразилії, Австралії. Основні принципи ходи – це мирна, відкрита, вулична та жертовна акція”, - наголосив Любарець.

Відео дня

За його словами, метою акції є, зокрема, відставка Президента Віктора Януковича та повернення влади народу Україні.

“Другою метою є звільнення всіх несправедливо засуджених, третьою – вилучення з особового складу всіх органів влади представників КПУ та Партії регіонів та відсторонення від професійної діяльності суддів, прокурорів, слідчих і тих, хто був причетний до вироків несправедливо засудженим. Четверта мета – створення під час ходи повноважних і легітимних органів контролю над владою на всіх рівнях та підконтрольного уряду перехідного періоду, який матиме завдання – підготувати нову систему державної влади у відповідності з національною ідеєю, запитом народу та Конституцією”, - додав він.

За словами Любарця, учасник ходи має бути громадянином України або громадянином іншої країни, який вважає себе українцем чи хоче допомогти українцям стати на шлях “Країни любові”. Неповнолітні можуть брати участь у ході лише разом із батьками.

Під час ходи учасники беруть зобов'язання утримуватись від вживання алкоголю, нецензурної лексики, наркотиків.

Любарець висловив сподівання, що до ходи по всій Україні долучаться близько 500 тис. осіб.