Київ. 8 серпня. УНІАН. Завтра у київському міському Будинку вчителя відбудеться богословсько-просвітницька конференція та святковий концерт з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Про це генеральний секретар Українського Євангелічного Альянсу Костянтин Шаповалов повідомив на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, на конференції з доповідями виступатимуть митрополит Апостольської Православної Церкви в Україні Віктор Веряскін, ректор гуманітарного теологічного інституту Християнського гуманітарно-економічного університету Петро Павлюк.

Відео дня

Шаповалов повідомив, що на конференцію в основному запрошено священників та парафіян, а також представників різних громадських організацій України.

Він також повідомив, що вхід на конференцію вільний.

«Це не є альтернатива заходу, який був на державному рівні, чи альтернатива якомусь конфесійному заходу, це одне з доповнень, яке тільки збагатить період, коли ми святкуємо цю дату. Чим більше буде заходів різного формату, різного змісту, з різними учасниками, тим буде краще, тим глибше ми висвітлимо цю подію», - сказав секретар Всеукраїнської Християнської Асамблеї та Української Міжцерковної Ради Сергій Убогов.

Єпископ Об'єднаної Євангельської Церкви Живого Бога Сергій Балюк зазначив, що проведення богословсько-просвітницької конференції - «це не просто святкування, а переосмислення події, яка була колись, це намагання до деякої міри зробити аналіз того, що відбувається зараз».

«Свято Хрещення Русі-України настільки велике, що відбутися якимось офіційним парадом буде замало», - додав він.

«Ми маємо піти далі, щоб християнство було не просто деклароване, а щоб воно стало суттю і нормою кожного громадянина України. Аналізуючи ситуацію, яка є в світі, я можу сказати, що альтернативи християнству немає, воно єдине забезпечує людство справжньою свободою», -вважає Балюк.