Київ. 2 серпня. УНІАН. Учасники Врадіївської ходи заявляють, що не підуть з Києва, поки не отримають відповіді від влади на свої вимоги.

Про це сказав на прес-конференції в УНІАН один з учасників Врадіївської ходи Володимир Іванов.

Він зауважив, що за всі дні, поки вони протестують в Києві, вони отримали незрозумілу відписку від Адміністрації Президента про те, що якісь додатки будуть надіслано за якоюсь першою адресою. "Нас не влаштовує така відповідь. Президент говорив про те, що він бере питання Врадіївської трагедії під особистий контроль, ми звернулися до нього, як до Гаранта Конституції, з вимогою від людей які йшли цією пішою ходою, які втратили надію знайти правду і справедливість в цій країні, і ми отримали таку відписку", - сказав Іванов.

Відео дня

Організатор Врадіївської ходи Василь Любарець заявив, що буде ініційована всеукраїнська хода, але про неї буде оголошено пізніше, приблизно за десять днів.

Учасник ходи Галина Душленко, сина якої сім років тому було вбито, за її твердженнями, правоохоронцями, висловила впевненість, що вони недарма прийшли до Києва. "Я думаю, що почують нас кияни, почув нас вся Україна - не може так продовжуватись, вони вбивають наших дітей, вони гвалтують наших дітей, то ми повинні об'єднуватися, і тому наша Врадіївська хода не йде звідси, ми об'єднуємося", - наголосила вона.

Учасники ходи наголосили, що збирають факти свавілля правоохоронців і сподіваються, що до них будуть приєднуватись інші люди.

Як повідомляв УНІАН, 7 липня жителі смт Врадіївка Миколаївської області вирушили пішою ходою до Києва. Свою акцію вони почали після подій у їхньому селищі, де міліціонери побили і зґвалтували місцеву жительку. Тоді ж обурені мешканці селища Врадіївка штурмували районний відділ міліції, вимагаючи покарання винних. Керівництво МВС визнало, що місцеві правоохоронці намагалися приховати злочин.

18 липня на Майдані Незалежності в Києві пройшов мітинг учасників пішої ходи з Врадіївки під прапорами Громадянського руху “Спільна справа”. Учасники акції встановили намети. Ввечері того ж дня міліція почала зносити ці намети. Людей били, витягували з натовпу по одному. Щонайменше троє журналістів «5-го каналу» постраждали під час розгону мітингу.

19 липня на прес-конференції начальник ГУ МВС в м. Києві Валерій Коряк повідомив, що бійці спецпідрозділу міліції «Беркут» під час знесення наметів учасників акції протесту з Врадіївки не порушували інструкції.