24-26 липня в м. Донецьк буде проведено футбольний турнір «Єднання заради миру». Чемпіонат відбудеться серед хлопчиків віком 12-15 років.

Футбольний проект «Єднання заради миру» є частиною міжнародного соціального проекту MTG United for Peace. На глобальному рівні проект охоплює 14 країн серед яких країни Скандинавії, Центральної та Східної Європи, Росія, Африка.
В українському чемпіонаті гратимуть 12 команд із різних областей за правилами FIFA 7х7.

Відео дня

Після локальних змагань команда-переможець бере участь в міжнародному турнірі, який відбудеться в Стокгольмі на початку жовтня. Діти будуть не лише змагатись, а й продемонструють свої вміння знаходити взаєморозуміння з гравцями інших команд.
Головною метою чемпіоната є надання дітям можливості спілкування за межами інтернатів і за допомогою ігрових методів навчити цінностям миру, терпіння, дружби.

Міжнародний проект підтримують найкращі світові гравці, тренери та функціонери. Прикладом так званих «Послів Миру» є Сер Алекс Фергюсон, Мішель Лаудруп, Девід Мей.
В Україні ініціативу підтримують футбольний клуб «Шахтар», ТРК телеканал «Футбол» і Благодійний фонд «Знедолені діти». Організатором проекту є компанія «Viasat», яка є частиною медіа-групи MTG (Modern Times Group). Турнір проходить за підтримки Міністерства освіти України.

Відбіркові матчі українського турніру проходитимуть протягом 24-25 липня з 10:00-13:00 на полях поряд зі старим стадіоном ФК «Шахтар» (парк Щербакова).

Фінал чемпіонату і церемонія нагородження відбудуться 26 липня о 11:00 за участю футболістів ФК «Шахтар» і представників організаторів.

Запрошуємо представників ЗМІ та всіх бажаючих приєднатися до свята футболу і підтримати майбутніх чемпіонів!


За додатковою інформацією, будь-ласка, звертайтеся:

Бежнар Надія
Тел. 050 358 80 70, (044) 498 54 89

nadiya.bezhnar@viasat.co.uk
http://mtgunitedforpeace.com.ua