Рекапіталізація Piraeus Bank S.A. у розмірі 8,429 млрд євро завершена

Після рекапіталізації рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий кредитний рейтинг банку до B-
Рекапіталізація Piraeus Bank S.A. у розмірі 8,429 млрд євро була завершена 25 червня 2013р. У процесі рекапіталізації Грецький Фонд Фінансової Стабільності (HFSF) перерахував Piraeus Bank S.A. 7,335 млрд євро, в той же час банк залучив кошти приватних інвесторів у розмірі 1,444 млрд євро, тобто близько 20% від загальної суми рекапіталізації, таким чином удвічі перевищивши необхідний поріг участі приватного сектора в рекапіталізації.

Загальні активи Групи Піреус Банку станом на кінець березня 2013р. становили 99 млрд євро, депозитний портфель дорівнював 56 млрд євро, кредитний портфель оцінювався в 65 млрд євро, власний капітал банку дорівнював 9,7 млрд євро. Група Піреус Банку представлена 1750 відділеннями в 10 країнах світу, включаючи Грецію, в Групі працюють 25 тис. професіоналів.

Після завершення рекапіталізації рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий кредитний рейтинг Піреус Банку до рівня В-з прогнозом «стабільний». Банк також є 6-м найкраще капіталізованим банком в Євросоюзі виходячи з коефіцієнта базового капіталу першого рівня (CET-1). Піреус Банк є провідним банком в Греції, займаючи 30% ринку кредитів і 29% ринку депозитів.

Процес рекапіталізації Piraeus Bank S.A. був початий в першому кварталі 2012 року, коли Грецький Фонд Фінансової Стабільності (HFSF) надав чотирьом найбільшим банкам країни 18 млрд євро, з яких 4,7 млрд євро пішли на рекапіталізацію Піреус Банку.

Відео дня


У рамках реструктуризації грецького фінансового сектора і стабілізації його роботи Група Піреус Банку також провела ряд злиттів і поглинань на банківському ринку країни. Так, в 2012 році банк придбав «здорову» частину ATEbank і Geniki Bank, в 2013 — грецькі відділення Bank of Cyprus, Cyprus Popular Bank і Hellenic Bank, а також Millennium Bank Greece.

«Успішно завершена рекапіталізація Піреус Банку та його лідируючі позиції на банківському ринку Греції свідчать про стабільність, правильно обрану стратегії розвитку Групи. Після завершення рекапіталізації Група серйозно зміцнила свої позиції на банківському ринку Південно-Східної Європи і має намір далі розвивати свої дочірні банки, у тому числі і Піреус Банк в Україні. Завершення рекапіталізації — значуща подія для наших інвесторів і клієнтів, що підтверджує стабільну і довгострокову присутність Піреус Банку на українському ринку», — зазначив Голова Наглядової ради Піреус Банку в Україні пан Янніс Кіріакопулос.

Довідка. Група Піреус Банку є однією з провідних банківських установ Південної та Східної Європи. Активи Групи Піреус Банку складають 99 млрд. євро, кредитний портфель становить 65 млрд. євро, а обсяг депозитів клієнтів досяг 56 млрд. євро (на кінець березня 2013 р.).


Піреус Банк присутній в Україні з 2007 року. Банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (свідоцтво № 25).
Піреус Банк в Україні має найвищий рейтинг надійності депозитів (оцінка «5») від незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» (останнє оновлення рейтингу — 25.06.2013).
Банк уповноважений Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги, а також є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Піреус Банк є членом Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI).

Прес-служба Піреус Банку в Україні
тел.: +38(044)495-88-88
e-mail: press@piraeusbank.ua