Літній бензин класу А. У чому різниця?

Експерти стверджують, що ефективність роботи двигуна і витрата палива безпосередньо залежить від того, які властивості має бензин, який використовується в спеку чи в холод. Залежно від того, як веде себе це паливо при різних температурних режимах, воно ділиться на класи: А, B, C, D, E і F. Бензини класу C, D, E і F призначений для використання взимку, C1, D1, E1 і F1 вважаються перехідними видами, А і В – літніми варіантами бензину. Причому якщо йдеться про дуже спекотну погоду (вище 30 градусів), яка все частіше спостерігається в наших краях, то найоптимальнішим варіантом буде бензин класу А.

Саме бензин класу А виробництва литовського нафтопереробного заводу «Орлен Летува» використовується в бензині Perfekt 95, який реалізується на АЗК під ТМ «Паралель», розташованих на Сході України. Дуже скоро тут з'явиться і Perfekt 92 на основі бензину класу А.

Відео дня

Примітно, що бензин класу А «Орлен Летува» виробляє за ініціативою компанії «Паралель» і в рамках українського ринку – ТІЛЬКИ для «Паралелі».

Чому влітку варто заливати в бак бензин класу А?

Факт 1. Стабільність роботи двигуна

Основний недолік використання зимового бензину в спеку – велика ймовірність утворення в паливній системі автомобіля парових пробок, які обов'язково приведуть до нестабільної роботи двигуна. В результаті автомобіль може погано заводитися, глухнути на холостому ходу, а двигун може закипіти. Щоб цього уникнути, потрібно заливати в бак бензин відповідного класу. У спекотну погоду оптимальним варіантом буде бензин класу А.

Факт 2. Економічність

Головна перевага використання палива класу А в літній період – це його економічність. Паливо класу А має більш високу щільність, просто кажучи воно важче, в ньому міститься менше летючих компонентів. Це означає, що випаровуваність цього бензину в спеку набагато нижче, що забезпечує економічну витрату палива і безперебійну роботу автомобіля при запуску двигуна, прогріванні та експлуатації. Такий бензин максимально адаптований для роботи навіть в саму спекотну погоду. Більш низький тиск насичених парів дозволяє цьому паливу найбільш ефективно спалюватися в двигуні, що призводить до зростання коефіцієнта корисної дії. Іншими словами, на тій же кількості палива автомобіль проїжджає більше кілометрів.

Факт 3. Стара ціна

Незважаючи на те, що виробництво бензину класу А коштує дорожче, удосконалений Perfekt 95 реалізується в мережі під ТМ «Паралель» за стандартною ціною, таким чином клієнти «Паралелі» без додаткових витрат отримують якісний продукт, комфортну їзду, більше того, вони отримують значну економію.