Київ. 3 липня. УНІАН. Печерський районний суд міста Києва задовольнив позов матері загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Лесі Гонгадзе про захист честі, гідності, ділової репутації її сина та відшкодування моральної шкоди до МВС України та колишнього заступника міністра внутрішніх справ, а нині народного депутата від Партії регіонів генерала Миколи Джиги. Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомив адвокат Лесі Гонгадзе Олег Король.

За словами адвоката, Печерський суд у своєму рішенні постановив визнати недостовірною інформацію, яка була поширена у Верховній Раді про хід та результати розслідування кримінальної справи за фактом умисного вбивства журналіста Гонгадзе, а також в статтях низки українських ЗМІ, зокрема у щотижневику МВС "Іменем Закону", у 2000 році.

Таким чином, як додав адвокат, МВС України, а також Джига мають спростувати поширену інформацію про те, що Гонгадзе мав звичку позичати у друзів невеликі суми грошей і не повертати їх, у нього був борг у розмірі 5 тис. доларів; він протягом останніх трьох місяців життя не платив за орендовану їм квартиру, позичив велику суму грошей і виїхав за межі України, а також інформацію про те, що він як громадянин України брав участь у грузино-абхазькому конфлікті в 1993 році у складі грузинської армії, зробивши тим самим злочин, а також про те, що, перебуваючи в Туреччині, він орендував автомобіль, потрапив у ДТП, віддав внутрішній український паспорт у якості застави і не розрахувався за ремонт автомобіля.

Відео дня

Крім того, суд вирішив стягнути з МВС і Джиги на користь Лесі Гонгадзе по 1 грн моральної шкоди.

Суму моральної шкоди Король на прес-конференції пояснив тим, що Леся Гонгадзе не хотіла, аби українці вважали, що мати наживається на імені загиблого сина.

За словами адвоката Гонгадзе, суд виніс рішення 18 червня цього року.

Довідка УНІАН. Вбивство Г.Гонгадзе було здійснене восени 2000 року.