Київ. 18 червня. УНІАН. Колишній кандидат у народні депутати від ОО "Батьківщина" у скандальному мажоритарному окрузі №132 Аркадій Корнацький заявляє, що сьогоднішній збройний напад кількох десятків молодиків на його агрофірму інспірований владою і має виключно політичний характер.

Про це Корнацький сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Тут немає жодного господарського конфлікту. Тут є виключно політична складова... Це в історії сучасної України перший приклад, коли державна влада під прикриттям прокуратури, міліції, вчинила напад на мирних селян. Це акт озброєного нападу на український народ. У влади одна мета: показати всьому народу, що вона зламає всіх будь-якими методами і досягне свого", - заявив Корнацький.

Відео дня

Він зазначив, що нападники діяли під прикриттям міліції.

За словами Корнацького, ще вчора ввечері вся територія агрофірми була оточена нарядами міліції.

"На очах у міліції молодики скинули зброю в один автомобіль, сіли в автобуси і поїхали. Міліція не те що нікого не затримувала, вона навіть не намагалася когось затримати. Я вважаю, що міліція таким чином сама стала на допомогу бандитам", - сказав Корнацький.

Окремі автобуси, якими приїхали молодики, були з номерами Києва та Київської області. Таким чином, зауважив Корнацький, можна зробити висновок, що напад курували з Києва.

Більше того, за його словами, окремі молодики прибули у Миколаївську область із Білої Церкви. "Це ті самі хлопці, які були апробовані Партією регіонів 18 травня у Києві на Великій Житомирській вулиці", - наголосив Корнацький.

Водночас, за наявною у нього інформацією, напад на агрофірму може повторитися.

"Ми отримуємо тривалий час інформацію. Якщо нас не вдасться зламати зараз, то вони спалять врожай, коли той дозріє і буде сухий, як порох", - вважає Корнацький.

"Сьогодні під "Чаусово-2" (де знаходиться його агрофірма – УНІАН) відбулася демонстрація і внутрішньої, і зовнішньої політики цієї влади", - підсумував Корнацький.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні зранку Корнацький заявив про спробу силового захоплення ТОВ «Агрофірма Корнацьких» (село Чаусове-2 Первомайського району Миколаївської області).

За даними прес-служби Корнацького, "близько 80 бритоголових братків із пістолетами та помповими рушницями здійснили спробу проникнути на територію підприємства".

Коли охорона та співробітники агрофірми «відбили» першу хвилю загарбників, тоді ті відкрили вогонь із помпової рушниці, одному із працівників поцілили в пах, ще одному – в голову. Всього у результаті конфлікту було госпіталізовано п’ятеро осіб.

Довідка УНІАН. Корнацький - кандидат по мажоритарному округу №132 (Первомайськ, Миколаївська обл.) від ВО “Батьківщина”, де ЦВК не змогла встановити результати виборів.

У ніч на 2 листопада 2012 року після первинного підрахунку голосів у 132-му окрузі, коли лідирував представник опозиції Корнацький, бійці спецпідрозділу «Беркут» з представниками виконавчої служби вилучили в ОВК оригінали протоколів дільничних комісій для передачі їх до суду. За словами очевидців, правоохоронці силоміць виводили присутніх з приміщення ОВК, били шибки.

Пізніше ЗМІ повідомляли, що під час зіткнення постраждали від побоїв, а також від сльозогінного газу, нібито застосованого прихильниками Корнацького, 12 бійців спецпідрозділу.

5 листопада ЦВК прийняла постанову про неможливість встановити результати голосування на виборах 28 жовтня в п'яти одномандатних округах, зокрема, в окрузі №132.