Київ. 14 червня. УНІАН. Слідство у справі про банкрутство банку «Таврика» не просувається вже більш як півроку, повідомив голова громадської організації «Союз захисту прав вкладників банку «Таврика» Марк Зельдіч у п'ятницю, 14 червня, на прес-конференції в УНІАН.

«Вже пройшло більш як півроку з моменту порушення кримінальної справ щодо штучного доведення банку «Таврика» до банкрутства. Проте слідство практично топчеться на місці. Досі не допитані головні фігуранти справи і не заарештовані активи банку», - сказав Зельдіч.

Крім того, за його словами, Шевченківський районний суд двічі відмовив слідству і Шевченківській прокуратурі у виїмці документів банку «Таврика» і не допустив потерпілих на суд навіть як вільних слухачів, через що слідство виявилося заблокованим.

Відео дня

«Слідство має розібратися: хто винний, а хто ні. Але проблема в тому, що слідство не проводиться. І я, як депутат чотирьох скликань, думав, що парламент створить слідчі комісії для того, щоб повернути гроші вкладникам. Але цього не сталося. Для того, щоб справа зрушила з місця, її має взяти на себе Генеральна прокуратура України», - сказав заслужений юрист України, депутат Верховної Ради чотирьох скликань Юрій Кармазін.

Як повідомляв УНІАН, 1 881 вкладник банку «Таврика» не зможе одержати відшкодування своїх коштів через Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у повному обсязі. За інформацією ліквідатора банку «Таврика» Наталії Соловйової, з 38 тисяч вкладників банку 1 881 фізособа має вклади у розмірі понад 200 тис. грн, і вони зможуть одержати свої кошти у повному обсязі лише за рахунок реалізації активів банку.

За даними Фонду гарантування, на 1 червня 2013 року вкладники ліквідовуваного банку «Таврика» одержали 97,7% (1,787 млрд грн) вкладів, що підлягають відшкодуванню через фонд.

Фонд гарантування вкладів ухвалив рішення про початок процедури ліквідації банку «Таврика» з 21 березня 2013 року на підставі постанови Національного банку України від 20 березня №97 про відкликання банківської ліцензії і ліквідацію банку.