Київ. 13 червня. УНІАН. Активісти фінансової піраміди МММ проведуть у Києві акцію і передадуть послу Індії в Україні Радживу Чандеру петицію з проханням про допомогу у звільненні затриманих наприкінці травня у Калькутті російських громадян - учасників МММ.

Як наголосив на прес-конференції в УНІАН керівник МММ в Україні Ігор Кулик, представника МММ в Індії Олексія Муратова, режисера Андрія Килина, який в Індії займався зйомками фільму про МММ, а також перекладача Дениса Рожкова затримали «на незаконних підставах, тому що піраміда наша діє абсолюно законно».

«Ми не порушуємо жодного пункту закону жодної із держав: ні Індії, ні України, ні Росії», - запевнив Кулик.

Відео дня

За його словами, Муратов, Килин і Рожков пересувалися Індією потягом, коли їх «абсолютно ні за що, неочікувано заарештували і відправили до в’язниці». Усі затримані на знак протесту оголосили суху голодовку, через що стан їхнього здоров’я сильно погіршився і чоловіків було переведено до лікарні.

Як сказав Кулик, петицію на ім’я посла Індії на підтримку затриманих росіян в Інтернеті підписали понад 50 тисяч осіб. «Насправді зібрано було понад 100 тисяч цих підписів, але якимось дивним способом вони стали їх зменшувати», - повідомив він.

"Акцентуємо увагу , що  МММ починає публічну  громадсько-політичну діяльність в Україні та інших країнах, щоб до нас відносились не так, як  звикли -  як до піраміди, як до фінансового лохотрону, аферистів» -  підкреслив І.Кулик.

У свою чергу керівник МММ у Росії Олексій Кобелєв наголосив, що вже два тижні вони намагаються отримати якусь відповідь від російської влади щодо ситуації із громадянами РФ в Індії. За його словами, затриманим не надається жодної юридичної допомоги.

«При затриманні ніхто із представників російського посольства не був присутній, ніхто станом здоров’я не цікавиться. Те, що хлопці вже другий тиждень не вживають їжу на знак протесту, вже близько 10 днів не вживають воду, у них вкрай важкий фізичний стан, відмовляють нирки, таке враження, що владі Росії це абсолютно байдуже», - переконаний Кобелєв.

Інший керівник МММ в Україні Денис Пушилін відзначив, що затримання відбулося на основі скарги на громадянина Індії, який є одним із керівників МММ у цій країні, щодо шахрайства та незаконного обігу грошових коштів. «У заяві вказано ім’я одного з індусів та «інші». Так от, наші соратники були затримані як «та інші». Як ви розумієте, 7 мільярдів мешкаців планети так само підходять під цю категорію. Це абсолютно незаконне затримання», - наголосив він.

На сьогодні, повідомив Пушилін, Килин і Рожков перебувають у в’язниці, а Муратов – у госпіталі, при цьому жодних звинувачень їм так і не було пред'явлено.