Київ. 13 червня. УНІАН. Український лотерейний оператор «М.С.Л.» першим у країні одержав "Сертифікат відповідності стандартам відповідальної гри", видаваний Європейською асоціацією лотерей.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор компанії «М.С.Л.» Євген Власенко.

«В Європі стандарти відповідальної гри давно і чітко визначені. Однак дуже мало хто їм відповідає, як правило, це лідери своїх ринків. Ми самі підняли для себе цю планку, відгукнувшись на заклик Європейської лотерейної асоціації пройти сертифікацію», - сказав Власенко.

Відео дня

За його словами, для отримання сертифікату компанія пройшла незалежний аудит за такими критеріями, як: психологія ігор, підготовка персоналу, відповідність нормам законодавства, нормам відповідальної гри, а також протидія надмірному захопленню грою тощо.

У свою чергу, директор з маркетингу лотерейного оператора «М.С.Л.» Вікторія Цомая відзначила важливість захисту гравців від можливих негативних наслідків ігрової залежності, оскільки українське законодавство не передбачає ніяких засобів щодо її попередження.

За її словами, компанія висунула завдання не допускати розвитку такої залежності і допомагати тим, хто вже залежний. Зокрема, найближчим часом на сайті «М.С.Л.» з'явиться можливість пройти анонімне анкетування з метою визначення наявності залежності від гри у лотерею.

«Також ми обмежили кількість ставок, які може здійснити гравець за одну трансакцію, ввели обмеження на суми ставок. Для цього розробили і ввели систему онлайн-моніторингу продажів, яка дозволяє реагувати на будь-які відхилення показників від прийнятого стандарту», - повідомила Цомая.

Вона також додала, що в компанії проводиться робота з персоналом з метою недопущення виникнення у гравців лотерейної залежності.

Як повідомляв УНІАН, народні депутати внесли на розгляд Верховної Ради проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про державні лотереї в Україні» щодо посилення державного контролю», в якому пропонується посилити відповідальність за прийняття ставок у лотереї від осіб, молодших за 18 років.

Довідка УНІАН. Оператор державних лотерей «М.С.Л.» - лідер лотерейного ринку України. Компанія нараховує понад 6,5 тис. точок продажу по всій країні. У портфелі компанії більш як 40 державних лотерей, серед яких: «Лото-Забава», «Мегалот», «Спортліга», «Хто там» тощо.