Київ. 12 червня. УНІАН. Виконавчий директор з правового забезпечення НАЕК «Енергоатом» Геннадій Барабаш вважає, що кримінальна справа стосовно виконуючого обов'язки президента компанії Віссаріона Кіма є спробою тиску на нього за принципову позиції з відстоювання інтересів «Енергоатому».

Про це Барабаш сказав під час прес-конференції в агентстві УНІАН.

«Ці події пов'язані і з кримінальною справою і з усіма подіями, які зараз відбуваються, і є спробою тиску на Кіма за його принципову позицію з багатьох питань розвитку», - заявив Барабаш, уточнивши, що він також є адвокатом Кіма.

Відео дня

На прес-конференції Барабаш не став надавати правову оцінку рішенню Печерського суду про усунення Кіма від посади у зв'язку з кримінальною справою.

Проте він зазначив, що кримінальна справа була порушена у 2008 році і пов'язана з ремонтом машинного залу за 8 млн грн.

«З 8 мільйонів гривень нібито 1,004 мільйона було неправильно сплачено», - додав юрист.

Барабаш підкреслив, що Кіму інкримінується ст. 365 - перевищення влади, що призвело до тяжких наслідків.

«Кримінальна справа, якій понад 5 років, поновилася лише тоді, коли він став в.о. президента «Енергоатому», - заявив Барабаш.

Юрист підкреслив, що на посаді керівника «Енергоатому» Кім намагався виправити тяжкий фінансовий стан компанії, закликав владу ввести збалансовану тарифну політику на електроенергію і критикував диспетчерські обмеження для атомних електростанцій.

Як повідомляв УНІАН, 10 червня близько 18.00 група невідомих осіб не допустила керівника «Енергоатому» Віссаріона Кіма на робоче місце.

Раніше виконуючий обов'язки президента НАЕК «Енергоатом» Кім був тимчасово усунений від посади. Тимчасово виконуючим обов'язки був призначений перший віце-президент – технічний директор Олександр Шавлаков.

Міністерство внутрішніх справ раніше заявляло, що керівник «Енергоатому» Кім підозрюється у перевищенні службових повноважень.

Кім був призначений виконуючим обов'язки голови НАЕК 20 серпня 2012 року.

З 2007 року Кім обіймав посаду генерального директора Південно-Української АЕС. З кінця 2004 року по грудень 2006 року він працював на посаді віце-президента і виконавчого директора цієї держкомпанії.

Чистий збиток компанії за підсумками 2012 року становив 2,73 млрд грн, тоді як 2011 рік «Енергоатом» закінчив з чистим прибутком у 2,38 млрд грн.