Київ. 11 червня. УНІАН. Концерн «Комунальні системи України» просить правоохоронців розібратися з незаконним відчуженням майна своєї дочірньої компанії «Токмак теплоенергія», яка поставляє тепло жителям міста Токмак Запорізькій області.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив виконавчий директор «Комунальних систем України» Андрій Шовкун.

«Ми звернулися до правоохоронних органів з проханням негайно розслідувати факти зловживань, допущених колишнім керівництвом «Токмак теплоенергія», - сказав Шовкун

Відео дня

За його словами, у квітні 2013 року засновники ТОВ «Токмак теплоенергія» ухвалили рішення про проведення перевірки діяльності компанії, за результатами якої було виявлено факт довільного списання дебіторської заборгованості Токмацької міської ради перед підприємством у розмірі 1,7 млн грн.

Крім цього, Шовкун звернувся до правоохоронців з проханням звернути увагу на операції списання з балансу підприємства майна на суму 2 млн грн і передачу на інше підприємство дебіторської заборгованості у розмірі 10 млн грн, без узгодження із засновниками і наглядовою радою.

«Також було безоплатно переписано заборгованість перед підприємством у розмірі 9 млн грн за використаний газ на іншу юридичну особу, яке фактично не здійснює ніякої діяльності», - сказав Шовкун.

Довідка УНІАН. ТОВ «Токмак теплоенергія» було створене в серпні 2007 року для постачання теплової енергії жителям міста Токмак і Запорізької області.

Концерн «Комунальні системи України» – недержавна українська компанія, яка надає централізовані технічні, фінансові, організаційні та адміністративні послуги у сфері управління об'єктами ЖКГ.