Київ. 11 червня. УНІАН. Місцеві вибори у Київській області 2 червня стали для влади репетицією використання тотальних фальсифікацій під час наступних виборчих кампаній.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив кандидат у депутати до Київської облради від «Батьківщини» Сергій Барановський, який балотувався у Фастівському районі у виборчому окрузі № 48.

"Якщо у минулому році вибори були більш-менш чесними, то нинішні, зокрема, у Київській області, якщо скласти в єдиний пазл всі порушення, то для мене особисто є очевидним, що наступні кампанії вже чесними і прозорими не будуть. Це потягне за собою виникнення ситуації, що все перейде у вигляд штучності та ілюзорності", - сказав Барановський.

Відео дня

Аналізуючи ситуацію із виборчою кампанією у Фастівському районі, він заявив, що влада розпочала фальсифікації ще з моменту оформлення виборчих документів кандидатами і їхніми довіреними особами, коли максимально затягувалися терміни оформлення документації. Далі, за його словами, з боку влади у районі були створені так звані мобільні групи, які перешкоджали веденню агітаційних заходів кандидатам не від правлячої партії, зривалася їхня виборча документація. Крім того, як зазначив Барановський, дійшло до того, що у день виборів по селах їздив автобус без номерних знаків, люди з якого начебто від його імені пропонували виборцям гроші.

Також, стверджує він, на виборчій дільниці № 24 було зафіксовано вкидання бюлетенів. "Ми викликали міліцію, але вона не з’явилися навіть після дзвінка народного депутата Арсенія Яценюка. Лише після того, як ми зателефонували на "гарячу лінію" облУВС, близько 21.00 приїхала слідчо-оперативна група, але її представники зазначили, що цей факт не належить до її компетенції», - розповів він, підкресливши, що «таким чином можна зробити висновок, що міліція також задіяна у фальсифікаціях».

Барановський повідомив, що опозиція задокументувала всі випадки порушень, підготувала позови до судів. «Окремі з них вже ними задоволені", - зазначив він.

Підсумовуючи, Барановський заявив, що "влада робить все, щоб на рівні сіл, маленьких містечок роз’єднати людей. І таким чином формулювання "роз’єднуй і володарюй" буде використовуватися нею у подальшому".