Компанія «Паралель», великий нафтотрейдер Сходу України, визнана паливною компанією року в рейтингу Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів.

Рейтинг проводився на основі опитування автоімпортерів, автодилерів, автовиробників, автожурналістів, експертів авторинку, які оцінювали номінантів за строго позначеними критеріями, головний з яких – ступінь впливу дій компанії на розвиток автомобільної та суміжних галузей в Україні.

Як заявив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко, автомобільна та паливна галузі нерозривно пов'язані один з одним, тому принципово важливо налагодити між ними ефективну взаємодію: «Дуже важливо, щоб автовиробники і нафтотрейдери вміли чути один одного, вибудовували продуктивний діалог і спільно працювали над розвитком своїх бізнесів, своїх галузей, що позитивно позначиться і на економіці всієї держави. Компанія «Паралель» ініціювала подібний діалог, і ми вже бачимо позитивні результати».

Відео дня

«У співпраці з ВААІД ми побачили можливість більш ефективно розвивати принципи Всесвітньої паливної хартії в Україні, – підкреслила генеральний директор компанії «Паралель» Олена Хілієнко. – Всесвітня паливна хартія створена з метою захисту споживачів від неякісного палива. Її суть полягає у розробці та впровадженні загальних рекомендацій з якості автомобільного палива для автовиробників і паливних операторів. Ми, як паливний оператор, у своїй діяльності завжди орієнтуємося на очікування автовиробників і слідуємо їхнім рекомендаціям».

На думку експертів ВААІД, компанія «Параллель» була найбільш активна у відстоюванні інтересів автомобілістів перед державою, зокрема, в питанні введення загороджувальних мит на імпортне паливо, додавання біоетанолу в традиційне паливо та інших актуальних питаннях галузі.

Компанія «Паралель» у 2012 році активно розвивала власну систему управління якістю, інвестиції в оновлення і посилення ресурсної бази лабораторії склали 3 мільйони гривень. Лабораторія компанії в 2012 році увійшла до 100 кращих товарів України в рамках Національного державного конкурсу якості «100 кращих товарів».