Київ. 30 травня. УНІАН. Колишній дніпропетровський бізнесмен, власник компанії з торгівлі мисливською зброєю Сергій Шрамов стверджує, що наближені до екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка пропонували його охоронцеві фізично усунути народного депутата Євгена Щербаня.

Про це Шрамов заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, приблизно в 1995 році ці люди спочатку йому особисто запропонували посприяти "заводу в Донецький регіон газу", а, коли він відмовився, через деякий час запропонували його охоронцеві узятися за ліквідацію Щербаня, про що Шрамов дізнався з його слів. Відповідаючи на уточнююче запитання, чи говорив охоронець про Щербаня, Шрамов сказав: "Так. Конкретно. Моєму охоронцеві безпосередньо пропонували зайнятися цією людиною. Суть була така: йому показали фотографію. "Знаєш цю людину?" - "Ні." "Це донецький бізнесмен". "Хочеш зустрітися із замовницею?" - "Ні".

Відео дня

При цьому Шрамов зазначив, що те, що на показаному фото був Щербань, він і його охоронець дізналися через час із ЗМІ після вбивства.

У той же час Шрамов не зміг чітко пояснити, що спонукало його до організації прес-конференції і таких заяв. Він сказав, що свого часу люди, наближені до Лазаренка і Юлії Тимошенко, відібрали у нього бізнес-структури. У той же час, даючи відповідь на запитання, чи вважає він Тимошенко причетною до вбивства Щербаня, Шрамов сказав: "Особисто я - так".

Кажучи про можливі мотиви, які нібито переслідували шляхом усунення Щербаня Лазаренко і Тимошенко, Шрамов припустив: "Я розцінюю це як помсту: дуже великий (у грошовому плані - УНІАН) шматок був Донецький регіон".

Водночас Шрамов підкреслив, що не збирається надавати будь-які свідчення органам прокуратури, посилаючись на статтю 63 Конституції України, що дає йому право не свідчити проти себе. "Я не збираюся свідчити ні Кузьміну, ні Пшонці. Я погано ставлюся до цієї влади. Я не збираюся доказувати, що Юлія Володимирівна чи Павло Іванович замовляли (Щербаня - УНІАН)", - сказав Шрамов.

За його словами, не лише до нього, а й до інших людей зверталися деякі особи з проханням посприяти "вирішенню питань" у Донецькому регіоні. "Про це знали, як мінімум, 200 осіб - зверталися не лише до мене", - зазначив Шрамов.