Київ. 29 травня. УНІАН. Колишні працівники державного агрокомбінату «Пуща-Водиця» звернулися до уряду з вимогою виконати обіцянку про виділення їм земельних ділянок. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова ініціативної групи Олександр Дробіков.

«На початку 2012 року керівництво підприємства і представники Міністерства аграрної політики і продовольства пообіцяли виділити працівникам агропідприємства земельні ділянки в обмін на заяви про звільнення. У результаті, з підприємства звільнилися 1400 чоловік, проте обіцянка чиновників не була виконана. Землю одержують не всі екс-працівники, а лише їх невелика частина. Більш того, з обіцяних 350 га землі працівники одержали менше половини», - сказав Дробіков.

За його словами, проблеми на підприємстві почалися кілька років тому, коли різні керівники агрокомбінату почали скорочувати працівників і виводити зі складу підприємства земельні і майнові активи.

Відео дня

У відповідь екс-працівники підприємства неодноразово проводили акції протесту з проханням звернути увагу на проблеми комбінату і його персоналу. Проте протестувальникам не вдалося достукатися до представників влади.

«В результаті підприємство практично повністю знищене, вирізане все поголів'я худоби, а колишні працівники підприємства не одержали обіцяних їм земельних наділів. Тому сьогодні близько 3 тисяч чоловік прийшли на мітинг під стіни Кабміну», - сказав голова профспілки агрокомбінату «Пуща-Водиця» Володимир Шевель.

Колишні працівники комбінату заявили, що якщо їхні вимоги знов не будуть почуті, вони продовжать пікетування органів державної влади.

Як повідомляв УНІАН, Київрада у травні затвердила детальний план території майбутнього багатофункціонального житлового району на землях державного агрокомбінату «Пуща-Водиця». За цим планом, чисельність населення нового району становить майже 63 тисячі осіб. Житловий фонд, який буде створений в містечку, досягне 1,87 млн кв. м (близько 33 тис. квартир). Передбачена поверховість забудови – від 12 до 23 поверхів.