Мистецтво створює поряд з "реальним" новий світ ...
Всередині він підкоряється загальним законам "космічного світу".
Так, поруч з "світом природи" з'являється новий "світ мистецтва" - дуже реальний світ.
В.Кандінський

Протягом століть люди милувалися зоряним небом, намагаючись розгадати, що приховано за хитромудрими візерунками, які стародавні назвали сузір'ями. У їх назві можна знайти відображення творчості різних епох, культур і народів.

Єдність внутрішнього і зовнішнього Космосу. Всесвіт очима мистецтва і науки.Сьогодні ми можемо побачити те, що ніколи не було доступно людському оку, подолавши за допомогою сучасного телескопа відстань у мільйони світлових років. Саме таку можливість отримали  відвідувачі виставки «Єдність внутрішнього і зовнішнього Космосу. Всесвіт очима мистецтва і науки », яка відбулася в Arcanе Art Gallery 28 травня.
Далекі галактики і туманності, зірки,  що вмирають  і народжуються , казкові пейзажі з зоряного пилу і газових хмар. Подорож по Всесвіту яка відображена на дивовижних панорамних фотографіях Hubble Space Telescope, прокоментував видатний український астроном, першовідкривач космічних об'єктів, Член-кореспондент Національної академії наук України, дійсний член Нью-Йоркської академії наук, директор Київського планетарію і письменник К.І. Чурюмов.
«Космос - один. Не існує українського або англійського, або індійського космосу. Небо - одне. Не існує російського чи англійського, або єгипетського неба.
Земля - ​​одна. Вона не знає про існування кордонів, які на ній намалювали люди. Свідомість - одна. Вона вміщує в собі весь Космос з усіма небесами, планетами і країнами. Свідомість знає тільки єдність і, відповідно, спокій, мир і щастя нескінченності свого буття », - вважає Галина Москвітіна.

Відео дня

Відображенням космічного бачення художника стали, представлені на виставці нові роботи з серій «Spаrkles» (Спалахи) іЄдність внутрішнього і зовнішнього Космосу. Всесвіт очима мистецтва і науки.«Sundrops» (Краплі сонця), які вражають своєю схожістю  зі знімками, зробленими за допомогою орбітального телескопа.

«Всесвіт з її зірками, галактиками, з усією її матерією і енергією, нетемною і темної - це справжня машина часу, яка показує нам одночасно минуле, сьогодення і майбутнє. А це означає, що все що відбувалося, відбувається і відбуватиметься у Всесвіті має вищий сенс і призначення », - упевнений К.І. Чурюмов.

«Ця галерея - унікальне місце для Києва, - ділиться своїми враженнями доктор мистецтвознавства Ольга Лагутенко, - місце дивовижних зустрічей і подій. Щоразу вражає нове звучання - тибетські чаші, давньоруські Біли, таємниці космосу, і все це знаходить відображення в представленій тут живопису ».

"Цікава ідея - поєднання картин і фотографій Всесвіту, - каже гостя виставки Маргарита Січкар. - На ці картини треба дивитися довго - це той же самий космос, тільки в сприйнятті людини ".

Фотографії космічних об'єктів люб'язно надані К.І. Чурюмовим.

КЛИМ ІВАНОВИЧ ЧУРЮМОВ - Член-кореспондент Національної академії наук України, дійсний член Нью-Йоркської академії наук, директор Київського планетарію і дитячий письменник. Автор понад 900 наукових робіт, 5 монографій, першовідкривач двох комет у Сонячній системі - Чурюмова-Герасименко та Чурюмова-Солодовникова. Головний редактор астрономічного науково-популярного журналу «Наше Небо».
Єдність внутрішнього і зовнішнього Космосу. Всесвіт очима мистецтва і науки.АRCANE ART GALLERY створена як презентаційна і комунікативний майданчик для всіх, хто цікавиться Об'єктивним мистецтвом.
За визначенням яке з'явилося на початку XX ст, до об'єктивного відноситься мистецтво здатне переводити нас з рівня буденного, суб'єктивного сприйняття дійсності - на надособистісний рівень буття. В якості найбільш відомих прикладів об'єктивного мистецтва можна привести будови Стоунхенджа і єгипетських Сфінксів, ікони Рубльова і фільми Тарковського, полотна Брейгеля, Реріха, Кандинського. У своїй культурологічної діяльності галерея передбачає реалізацію проектів за поданням різних форм «об'єктивного мистецтва» не тільки в Україні, а й в усьому світі.

ЛАТЕРНАТИВНИЙ  РЕАЛІЗМ ГАЛИНИ  МОСКВІТІНОЇ.
Латернатівний реалізм - стиль живопису Галини Москвітіної, заснований на особливому сприйнятті художником світла, використанні в живопису концептуальних образів, безпосередньо пов'язаних з поняттям «світло, світність, светоносность». Картини, створені в рамках напрямку, іменуються світангів («лайтангів»). Вони є частиною «пригод душі», вираженням духовного досвіду в мальовничій формі, відображаючи простір світла в об'єктивному світі.
Галина Москвітіна - один з кращих графіків України, свого часу ілюстровану Булгакова і Шекспіра, 15 років провела в Індії та Китаї. Художниця повернулася в Україну з серією живописних робіт, що відображають її своєрідний духовний досвід. У 2011-12гг. в рамках світового турне «Кодекс Світла» картини Галини Москвітіної побували в Мілані, Лондоні, Тель-Авіві, Нью-Йорку. Незважаючи на незвичну для Сontemporary Аrt стилістику, першої ж серією робіт зацікавилися представники найбільших світових аукціонних будинків, здійснивши продажу на аукціонах MacDougall's і Bonhams.

Сайт: www.galynamoskvitina.com


ARCANE ART GALLERY
вул. Десятинна, 13, № 44, Київ