Київ. 28 травня. УНІАН. Представники малого і середнього бізнесу (МСБ) не задоволені низькою ефективністю роботи підприємницьких організацій країни.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Одеської обласної асоціації роботодавців Півдня України Юрій Борщенко.

За його словами, різні об'єднання МСБ не вирішують законодавчих і адміністративних питань, що цікавлять підприємців.

Відео дня

«Замість обстоювання інтересів підприємців, керівники таких об'єднань використовують їх для нарощування впливу на малий і середній бізнес, а також для маніпулювання політично активною частиною дрібного підприємництва. Крім того, підприємницькі організації обстоюють інтереси окремих представників опозиції, підігріваючи незадоволеність у підприємницькому середовищі і нарощуючи конфронтацію між владою і бізнесом», - відзначив Борщенко.

Подібну думку озвучив і підприємець Семен Халатов, який працює на ринку «7-й кілометр».

«Керівники підприємницьких організацій били себе в груди, запевняючи в тому, що вони вірні підприємницькому руху. Але потім вони пішли у політичні партії і над усе поставили депутатські інтереси», - сказав підприємець, додавши, що головна вимога представників МСБ до держави – стабільність митних законів та інших нормативних актів, що регламентують підприємницьку діяльність.

Частіше звертати увагу на проблеми дрібного підприємництва закликав і голова правління житомирських ринків Сергій Голишевський.

«Представники МСБ є основою економіки будь-якої країни. Тому центральні і місцеві органи влади мають налагодити конструктивний діалог з малим підприємництвом», - сказав Голишевський.

Борщенко додав, що зараз спостерігається ситуація, коли центральна влада часто не знає про місцеві проблеми МСБ.

Для вирішення цієї проблеми голова Одеської обласної асоціації роботодавців Півдня України запропонував скористатися існуючими інструментами – Радою підприємництва при Кабміні і Держкомпідприємництва для розвитку діалогу з представниками МСБ і їх об'єднаннями.

Крім цього, на прес-конференції було озвучено пропозицію створити в рамках Ради підприємництва при Кабміні постійно діючу раду директорів українських ринків, через яку вирішувати проблеми даної сфери.