Народження тихоокеанських дельфінів-афалін в штучному середовищі - подія рідкісна і унікальна. 

Вночі 27 травня, у переддень Міжнародного дня захисту дітей, в Одеському дельфінарії "Немо" народилося дельфінятко. Батьки малюка - тихоокеанські дельфіни-афаліни Мідорі і Тоша. Саме по собі народження тихоокеанських дельфінів-афалін в штучної середовищі - подія досить рідкісна і унікальна.

Відео дня

Дельфінятко і мама абсолютно здорові і почувають себе чудово. Народження кількох малюків щороку в Міжнародній мережі дельфінаріїв "Немо" вже стало доброю традицією - це 15-те дельфінятко, яке народилося за 9 років роботи. Малюк важить близько 30 кг, зріст - близько 70 см. Любляча мама, ветеринари та тренери цілодобово не відходять від новонародженого.

Перші кілька місяців після народження мама ні на секунду не залишить малюка без нагляду. Дельфінятко буде постійно перебувати поруч із мамою, яка годує його молоком, під її ніжною опікою, адже дельфіни - живородні ссавці, як і люди.

Зараз головне завдання мами Мідорі - навчити малюка правильно триматися на воді, пірнати, правильно спливати і правильно їсти, займаючи потрібне положення під час годування. Саме годування відбувається дивним чином: так як молоко у цих тварин дуже жирне і не розчиняється у воді, малюк підбирає його прямо у воді, тицяючи мордочкою в мамин бік. Завдання папи Тоши - оберігати своє потомство, що він з превеликим задоволенням і робить. У батьків також є помічниця - білуха Сніжка.

Зараз мама з малюком і Сніжка багато часу плавають разом. Ім'я маляті будуть давати відвідувачі дельфінарію в спеціальному журналі, а також всі бажаючі зможуть запропонувати свої варіанти в соціальних групах дельфінарію "Немо" в Facebook і Вконтакте. Через місяць адміністрація дельфінарію вибере ім'я для дельфіна з усіх запропонованих.