Київ. 27 травня. УНІАН. Представники політичного об'єднання "Боротьба" закликають політиків відмовитися від залучення радикально налаштованої молоді до участі в масових акціях.

Про це лідер ПО "Боротьба" Сергій Киричук заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН, коментуючи події 18 травня в Києві під час опозиційної акції «Вставай, Україно!», коли було побито журналістів.

За словами Киричука, 18 травня відбулися події, пов'язані із зіткненнями різних неонацистських угруповань, сформованих із футбольних фанатів.

Відео дня

"У зіткненнях, зокрема, брали участь представники нацистського угруповання "С14" і футбольні фани-ксенофоби з угруповання "Терор фемілі", які постійно залучаються до різних сумнівних акцій", - заявив Киричук.

"Практично всі футбольні фан-клуби в країні є неонацистськими, і аналіз ситуації показує, що кількість зіткнень на вулицях зростатиме - вони на руку і опозиції, і правлячій владі", - додав він.

За словами Киричука, якщо надалі організатори акцій не відмовляться "від використання "послуг" нацистських бойових формувань", то вони можуть вилитися у великомасштабні зіткнення.

"Ця загроза має бути усвідомлена, а не замовчуватися на догоду хвилинним політичним амбіціям", - підкреслив лідер об'єднання «Боротьба».

Як повідомляв УНІАН, 18 травня в Києві проходили акція опозиції «Вставай, Україно!» і антифашистський марш, організований Партією регіонів.

Під час акції опозиції відбулися зіткнення між прихильниками партії «Свобода» і молодиками в спортивних костюмах.

Біля будівлі Головного управління МВС у Києві на вулиці Володимирській невідомі хлопці спортивної статури побили журналістку «5-го каналу» Ольгу Сніцарчук і фотографа Владислава Соделя. За словами Соделя, він і Сніцарчук знімали побиття молодиками "свободівців".

"На нас напали близько 10 осіб у спортивних костюмах. Ми знімали, як вони били "свободівців", і їм це категорично не сподобалося", - розповів фотограф.

Содель зазначив, що міліція не втручалася в інцидент, хоч журналісти не раз просили правоохоронців захистити їх.

21 травня міліція повідомила про затримання підозрюваного в битті Сніцарчук і Соделя під час масової акції в Києві 18 травня.

22 травня Шевченківський районний суд Києва звільнив з-під варти під заставу майже в 23 тис. грн спортсмена Вадима Тітушка, який підозрюється в нанесенні тілесних ушкоджень журналістці Сніцарчук.