Київ. 23 травня. УНІАН. Громадські організації закликають бізнесмена Костянтина Жеваго покарати менеджмент за незаконне виселення орендарів з території «Київського суднобудівельно-судноремонтного заводу» (КССЗ).

Про це повідомили представники громадських організацій на прес-конференції в УНІАН.

«У квітні 2013 року директор ПП «Мазаль» Джоелі Елі звернувся до нас з проханням узяти під свій контроль конфлікт, який розгорівся між підприємцем і керівництвом заводу», - повідомив голова правління громадської організації «Громадський комітет національного порятунку» (ГКНП) Павло Нусс.

Відео дня

Суть конфлікту полягає у тому, що Елі уклав договір про оренду приміщення з КССЗ, відремонтував його за свій рахунок, і потім, без будь-яких заперечень з боку заводу, здав їх у суборенду. Проте потім керівники підприємства, без пояснення причин, в ультимативній формі запропонували суборендарям звільнити приміщення. А після відмови – зробили роботу суборендарів неможливою, відключивши їх від електропостачання.

«Крім того, керівництво КССЗ за допомогою фірм-фантомів намагалося довести непричетність Джоелі до ремонту, проведеного в приміщеннях», - додала голова громадської асоціації «Європейська країна» Катерина Сенчук.

Напередодні проведення прес-конференції в УНІАН представники громадських організацій пікетували центральний офіс бізнесмена Жеваго.

Довідка УНІАН. Бізнесмен Костянтин Жеваго є найбільшим акціонером Ferrexpo, акції якої котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі.

Зареєстрована у Швейцарії компанія Ferrexpo AG є найбільшим в СНД виробником і експортером сировини для металургійної промисловості – окатишів. Їй належить 97,31% акцій Полтавського ГЗК.

Крім того, бізнесмен контролює банк «Фінанси і кредит».

Жеваго також є народним депутатом за результатами останніх парламентських виборів в окрузі №150 (Полтавська обл.).