Київ. 16 травня. УНІАН. Автори довідника "Верховна Рада VII скликання в обличчях", який містить фотографії і імена усіх депутатів та безкоштовно роздається у стінах парламенту, стверджують, що реклама на сторінках видання з'явилась виключно для того, щоб покрити витрати на друк.

Про це під час прес-конференції в УНІАН сказала голова ГО «Бюро перспективних досліджень та ініціатив» Юлія Синявська.

"Він видається вже 15 років громадськими організаціями... Перші видання друкувались на гранти громадських організацій, навіть деякі народні депутати брали участь у виданнях. Зараз усі останні видання видаються за рахунок коштів, які збирають рекламні агентства, розміщуючи бренди, які хочуть показати свою рекламу. Рекламу, яку хоче, щоб побачила їх потенційна аудиторія — народні депутати і влада", - сказала Синявська.

Відео дня

Вона підкреслила, що це не комерційний проект, а проект громадських організацій і реклама у довіднику друкується виключно для того, щоб покрити витрати на друк видання. Разом із тим вона наголосила, що вже сьогодні, під час презентації видання у парламенті вони наштовхнулись на критику окремих людей через наявність на сторінках довідника реклами.

Синявська зазначила, що довідник містить фотографії народних депутатів, дати їх народження, округи чи списки, за якими вони потрапили до парламенту та посади на момент їх обрання. Тираж довідника - 2 тисячі примірників, проте, як зазначила Синявська, незабаром буде ще одне видання довідника із додатковою інформацією.