Київ. 15 травня. УНІАН. Голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Анатолій Могильов переконаний, що День пам'яті жертв депортації в Криму пройде спокійно, будь-яких конфліктів між учасниками заходів не виникне.

Про це Могильов заявив на прес-конференції в УНІАН.

Він зазначив, що як голова комітету з питань підготовки та проведення заходів, приурочених до Дня пам'яті жертв депортації, провів три наради, у яких брали участь представники всіх громадсько-політичних сил, представники депортованих народів, у тому числі й члени Меджлісу кримськотатарського народу.

Відео дня

“Крим звик до страшилок перед початком курортного сезону. Одна з них – те, що у нас назрівають етнополітичні конфлікти, які можуть призвести до дестабілізації ситуації в Криму. Я вам скажу прямо – це відверта брехня і інсинуація. Ми знайшли повне взаєморозуміння з цього питання. Я глибоко переконаний, що цей день пройде толерантно, нормально. Я закликав усіх, що повинно бути мінімум політики в цій події. Це пам'ять про трагічні події того часу. Це день толерантності всіх людей в Криму. Я глибоко переконаний, що День пам'яті жертв депортації пройде без жодних конфліктів. Можу гарантувати, що буде все нормально”, - заявив Могильов.

Нагадаємо, 18 травня в Криму пройдуть жалобні заходи, приурочені до Дня пам'яті жертв депортації.