Київ. 14 травня. УНІАН. Громадські організації зібрали 11 тисяч 500 підписів українців, які виступають проти ухвалення законопроекту 2342 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні” та готові вийти на акції протесту проти проведення гей-параду в столиці.

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомила віце-президент ВСГО “Україна для життя” Олена Костирко.

Вона зазначила, що таку кількість підписів вдалось зібрати протягом 8 днів в усіх регіонах України.

Відео дня

“Це підписи, які ми підготували для відкритого листа до народних депутатів України, Президента. 11 тисяч 500 українців заявляють про те, що вони не погоджуються з прийняттям законопроекту 2342, який ніби вводить поняття сексуальної дискримінації. Народ України заявляє рішуче, що якщо депутати, яких ми обирали не почують голос свого народу, ми готові в 15 регіонах України підняти повстання. Пройдуть марші, маніфестації, протести. Вся Україна підніметься проти даного законопроекту”, - сказала Костирко.

Вона також зазначила, що люди вимагають не допустити проведення у Києві гей-параду та готові вийти на акції протесту, зокрема, в таких містах як Київ, Ірпінь, Херсон, Суми, Запоріжжя, Миколаїв, Ковель, Хмельницький, Одеса, АР Крим, Сімферополь, Львів, Дніпропетровськ, Вінниця, Житомир, в чотирьох містах Чернігівської області, АР Крим і наразі обговорюється питання проведення акції у місті Луганську.

Костирко також закликала до того, аби “дискримінаційний закон” був виставлений на громадське обговорення.

У свою чергу, президент ВСГО “Молодь! Громада! Влада!” Олександр Зінченко повідомив, що 25 травня громадські організації, церкви, представники українського козацтва – вийдуть на центральну вулицю столиці, аби не допустити проведення на ній гей-параду.

“Ми виходимо на Хрещатик і будемо патрулювати. Ми висловимо свою громадську позицію, яка пропагує правильний спосіб життя”, - сказав Зінченко.

Також даний законопроект і проведення гей-параду в столиці обурили і Міжнародну академію козацтва. Як зазначив під час прес-конференції президент ВСГО “Протидії наркоманії та наркокорупції”, генерал-лейтенант Міжнародної академії козацтва Роман Трохін, козацтво бачить прикладом для підростаючого покоління повноцінну, здорову сім'ю – чоловіка та жінку.

“Сором для нашої держави, що сьогодні ця тема піднімається в нашій країні, що сьогодні цю тему обговорюють на найвищих рівнях. Цього не повинно бути. Гей-паради, одностатеві шлюби – це не норма, а моральне відхилення, збочення, гріх. Я проти цього і буду цьому протистояти. Сьогодні представники релігійних, громадських течій об'єднались для того, щоб сказати цьому світу, нашій країні, що українцям не потрібен гомосексуалізм. Це протирічить християнським цінностям, нормам моралі”, - сказав Трохін.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 травня, Верховна Рада України перенесла розгляд законопроектів про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні. Також сьогодні близько 100 осіб пікетували парламент з вимогою не ухвалювати законопроект щодо протидії дискримінації.

Довідка УНІАН. У ВР зареєстровано два законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні.

№ 2342 був зареєстрований у Верховній Раді України 19 лютого 2013 року. Суб'єкт подання законодавчої ініціативи - Кабінет міністрів України.

№ 2342-1 подали до парламенту народні депутати Ігор Мірошниченко та Олександр Мирний (обидва від ВО «Свобода»).

Законопроект, внесений до парламенту Кабінетом міністрів, вводить у законодавство України новий термін “сексуальна орієнтація”, пропонує уточнити визначення та форми дискримінаційних дій у законі «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» та посилити відповідальність за них.

Автори проект закону № 2342-1 зазначають, що він є альтернативним урядовому.

У лютому цього року міністр закордонних справ Леонід Кожара заявив, що закон щодо протидії дискримінації стане частиною реформ в рамках виконання першої фази Плану з лібералізації візового режиму з ЄС.