Київ. 13 травня. УНІАН. Претендент у кандидати на посаду міського голови Василькова Київської області Валерій Попович закликає міністра соціальної політики Наталію Королевську як лідера партії "Україна - вперед!" спростувати у суді його приналежність до цієї партії та надати таким чином можливість обиратися в мери.

Про це Попович заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він пояснив, що ще 22 квітня написав заяву про вихід із партії, і ця заява була задоволена у відповідний спосіб.

Відео дня

За словами Поповича, він був висунутий кандидатом у мери Василькова як безпартійна особа від партії "Єдність", однак через фальсифікацію документа про те, що він начебто є членом партії "Україна - вперед!", Васильківська ТВК відмовила у реєстрації кандидатом.

"Я розумію, що цей крок - замовлення влади, бо по-іншому відмовити мені в реєстрації не можна. Я також розумію, що сама Королевська не могла б надати незаконної вказівки, а отже - це була вказівка звише. Враховуючи це, я звертаюся до Наталії Юріївни: доручить своїм помічникам у партії, підлеглим прийти сьогодні до Окружного адміністративного суду Києва, де розглядається моя заява на протиправні дії членів Васильківської ТВК, і надати офіційне повідомлення, що Попович не є членом партії Наталії Королевської "Україна - вперед!", - зазначив він.

У свою чергу, представник інтересів Поповича у суді, адвокат Микола Неділько повідомив, що за фактом підробки документів васильківська міліція відкрила кримінальне провадження. "Але, враховуючи досвід, ми прекрасно розуміємо, що позитивного результату з цього очікувати марно", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 12 травня Окружний адміністративний суд Києва почав розгляд скарги на нереєстрацію Поповича кандидатом у мери Василькова.