Компанія 'Рудь' відкрила в Житомирі 'Пам’ятник морозиву'

17 квітня в Житомирі компанія «Рудь» відкрила «Пам’ятник морозиву», який отримав реєстрацію в Книзі рекордів України. «Пам’ятник морозиву» – це унікальна споруда за підбором гранітних деталей, яка складається з суцільної чаші та чотирьох кульок, що символізують різні види морозива.

Історія створення Пам’ятнику розпочалася декілька років тому, за ініціативою жителів міста. Лідер серед виробників морозива України, компанія «Рудь», підтримала ідею його створення і навесні 2011 року оголосила конкурс на кращий ескізний проект. Із понад півтисячі конкурсних робіт до фіналу шляхом голосування та за рішенням організаторів увійшло 30 кращих робіт. Перемогу здобув Артем Микитенко, саме за його ескізом створено пам’ятник. Втіленням обраного ескізу в життя займався житомирський скульптор-каменяр Станіслав Криницький.

Відео дня

Петро РУДЬ, Президент компанії «Рудь»:

«Сьогодні ми відкриваємо Пам’ятник морозиву. Це - подарунок компанії «Рудь» рідному місту. В багатьох українських містах є пам’ятники продуктам, якими славиться той чи інший регіон, наприклад: Пам’ятник галушці в Полтаві, Пам’ятник ніжинському огірку в Ніжині. Щодо Житомира — це Батьківщина найбільшого виробника морозива в Україні, компанії «Рудь». Тож, наше рідне місто можна сміливо назвати офіційною столицею морозива в Україні».

Монументальна скульптурна композиція «Пам’ятник морозиву» виготовлена з 4-х видів граніту (Покостовського, Лизниківського, Токівського, Роговського) і має висоту 3,30 м, загальна вага скульптури 14 тон. Скульптура встановлена на виточеній підставці чіткої виточеної геометричної форми, діаметром 1м у підніжжі, на якій розміщена точена суцільна чаша діаметром 2,5 м, товщиною 0,5 м, в якій розташовані 4 кулі – по 1 м в діаметрі.

Прилегла територія Пам’ятника облаштована гранітною площадкою у вигляді логотипу компанії «Рудь», що обрамлена лавами та квітковими клумбами для комфортного відпочинку житомирян і гостей міста.

Станіслав Криницький, скульптор-каменяр:

«Найскладнішим моментом виготовлення Пам’ятнику був пошук цільної брили граніту, розміром 2,5*2,5 метрів, з якої мали виготовити чашу. У пошуках такої основи ми об’їздили ледве не всю Україну. Лише після 8 місяців пошуків потрібну брилу було видобуто на Токівському кар’єрі у Криворізкому басейні».

Виточені кулі символізують різні види морозива:

1. Куля з рожевого граніту, видобута на Лизниківському кар’єрі відповідає вигляду малинового морозива.

2. Куля з Токівського граніту символізує морозиво «Молочний шоколад».

3. Куля, видобута з Роговського кар’єру, має зеленуватий відтінок і зображує морозиво «Фісташка».

4. Куля з білого граніту, з темними вкраплення відображає вигляд морозива «Пломбір з шоколадними крапельками».

Пам’ятник морозиву зареєстровано в Книзі рекордів України. Дипломи за досягнення рекорду Президенту компанії «Рудь» і меру міста вручав Керівник проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчибій.

За додатковою інформацією звертайтесь:Тетяна Лущук, 067 410 555 6, tetyana_luschuk@dzherelo.org

Інформаційна довідка про компанію «Рудь»:

Публічне акціонерне товариство «Житомирський маслозавод» — компанія «Рудь» — лідер серед українських виробників морозива. «Морозиво № 1» — це не лише рекламний слоган, а й мета існування компанії. Саме тому продукція підприємства не лише задовольняє потреби, а й перевищує сподівання споживачів. Навіть найвибагливіші з них можуть знайти для себе свій смак в асортименті продукції. У компанії працює команда висококваліфікованих менеджерів вищої ланки, які мають профільну освіту та великий досвід роботи. Зважена стратегія, надійна команда та високий рівень менеджменту дозволяють компанії досягати значних результатів. Традиційне прагнення компанії «Рудь» до високих стандартів забезпечило підприємству розробку, впровадження та сертифікацію систем екологічного менеджменту, якості та харчової безпеки. Освоєні працівниками підприємства сучасні методи управління, що покладені в основу цих міжнародних стандартів, дозволяють планомірно працювати над вдосконаленням діяльності компанії, що в кінцевому підсумку веде до підвищення конкурентоспроможності підприємства. Детальінаше про Компанію та її продукти: www.rud.ua

м. Житомир