Київ. 29 травня. УНІАН. Трансцендентальна медитація (ТМ) здатна знижувати артеріальний тиск.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН доктор медицини, експерт Махаріші Аюрведи Ігор Продан.

За його словами, на сьогодні проблема підвищеного тиску не є вирішеною.

Відео дня

“З допомогою цього виду медитації можна нейтралізувати стрес. Доведено, що 80% усіх хвороб, зокрема й серцево-судинні, пов’язані зі стресом. Стимуляція трансцендентального рівня свідомості призводить до того, що стреси миттєво починають нейтралізуватися. Як результат, це є нормалізація тиску, поліпшення кровообігу... Інтелект зі збудженого, стресового стану переходить у більш конструктивну форму”, - сказав І.Продан.

Він зазначив, що ТМ відрізняється від інших видів медитації та інших підходів до здоров’я тим, що вона є “легкою, простою не вимагає зусиль, не пов’язана із концентраціями та візуалізаціями”.

За словами І.Продана, ТМ має здатність захищати нервову систему від нових стресів.

За словами генерального секретаря Європейської асоціації аюрведичної медицини, генерального директора клініки Махаріші Аюрведи (м.Бад Емс, Німеччина) Лотара Пірца, 26% людей у світі страждають через підвищений артеріальний тиск, він є також причиною 13,5% усіх випадків смертей.

“Половина усіх інфарктів пов'язана з підвищеним тиском. Це дуже велика проблема для людей у світі. 90% населення мають ризик мати хвороби, що спричинені підвищеним тиском. Сьогодні ми презентуємо природний підхід, який допомагає знизити тиск без побічних ефектів“, - сказав Л.Пірц.

У свою чергу міжнародний директор Українського відділення Фонду Девіда Лінча Кінгсі Брукс зазначив, що американська асоціація серцево-судинних хвороб зробила заяву про те, що “клінічно доведено - ТМ може знижувати артеріальний тиск”.

“Альтернативні види лікування, які включають трансцендентальну медитацію, вони рекомендовані для використання у лікувальних планах для людей з підвищеним артеріальним тиском. Проста техніка, яка не потребує зусиль, зменшує ризик щодо серцево-судинних захворювань. Практика ТМ не має побічних ефектів, які ми можемо спостерігати при вживанні лікарських препаратів”, - зазначив К.Брукс.