26 квітня 2013 року стартувала Міжнародна героїко-патріотична акція «Георгіївська стрічка 2013», яка триватиме в Україні до 19 травня.

На прес-конференції в УНІАН лідер «Загальновоїнської спілки України» Олег Калашніков зазначив, що в рік 68-ої річниці Перемоги над фашизмом в умовах сучасної України ця героїко-патріотична акція, постійним офіційним партнером якої постає Спілка, дозволила створити і затвердити ще один сучасний символ Перемоги - георгіївську стрічку.

Відео дня

"Георгіївська стрічка - це сучасний символ Перемоги над фашизмом. Для нас, справжніх патріотів України, георгіївська стрічка - це ще одне нагадування про те, що історичну правду ми ніколи не дозволимо віддати забуттю. Ми не дозволимо забути про те, хто і якою ціною здобув перемогу в найстрашнішій війні минулого століття. Для нас це ще одна можливість ствердно заявити, чиїми спадкоємцями ми залишаємося, ким і чим ми повинні пишатися, пам'ять про кого зобов'язані берегти" - акцентував О.Калашніков.


У своєму виступі він також акцентував увагу на тому, що реінкарнація фашизму відбувається не тільки в деяких регіонах світу, в тому числі і в Європі, де існує необхідність великого капіталу в нових сировинних ресурсах та дешевої робочої сили з східноєвропейських територій, але й в нашій Великій Україні, та відбувається це з жахливими за своєю стрімкістю темпами.

Народний депутат України п’ятого скликання та полковник воєнної розвідки підкреслив, що у світі існують певні кола, які активно підтримують відродження фашистських традицій, точніше – традицію ненависті по відношенню героїчної історії радянського народу, перемігшого фашизм, та російському народу, як збоку сусідів (Прибалтика, Румунія) так й збоку братерських народів. При погляді на Прибалтику та Румунію – там, де тільки варто підняти питання щодо націоналізму, безумовно одразу ж наштовхуємося на нацизм. Необхідно визнати, що фашизм – це авторитарний націоналізм, який має в собі расизм, антисемітизм, антикомунізм, охороняє корпоративно-станову версію дрібнобуржуазного капіталізму. А в організаційному плані має у своєму розпорядженні ще й мілітаристську партію, озброєні партійні загони та харизматичного лідера.

"Сьогодні в Україні це упізнається в заявах політичного об’єднання, що потрапило до Верховної Ради України, та використовує гасла, що спрямовані на потужне шовіністичне возвеличення власної нації, який загрожують інородці, піддають жорсткій та деколи і необґрунтованій критиці наявні елементи сучасного суспільства та відкрито противляться змішанню народів і рас, що за їх думкою, несе загрозу національній ідентичності", - зауважив О. Калашніков.

О.Калашников підкреслив, що героїзація нацизму та фашизація країни несуть в собі смертельну загрозу для українського суспільства.