Київ. 25 квітня. УНІАН. Ізраїль стурбований проявом антисемітизму в Україні.

Про це заступник міністра закордонних справ Ізраїлю Зеєв Елькін заявив на прес-конференції в УНІАН.

"Я не даватиму свою оцінку... Я підтримую тісні зв'язки з багатьма жителями України. Тому не описував би ситуацію, як фашизація того, що відбувається в Україні. Але Ізраїль стурбований проявами антисемітизму в Україні, як вербального, так і фізичного», - сказав З.Елькін.

Відео дня

За його словами, ця тема була порушена представниками української влади в ході сьогоднішніх переговорів, ізраїльська сторона першою не встигла порушити цю тему.

"Наші українські колеги розуміють важливість припинення будь-яких таких антисемітських проявів... Історичний досвід показує - якщо не реагувати на такі прояви жорстко і швидко, то це призводить до негативних наслідків. Для Держави Ізраїль це вкрай важливо. Ми, як держава, стурбовані цим. У подібних ситуаціях, як показує досвід, ми ведемо продуктивний діалог з урядами іншим країн. Я не даватиму оцінок політичних сил України. Це неправильно, ми даємо оцінки дій політичних сил Ізраїлю", - наголосив З.Елькін.

При цьому він зазначив, що ізраїльське посольство відстежує ситуацію з проявом антисемітизму в Україні. Такі прояви негативно впливають на імідж України.

"Тому потрібна жорстка і безкомпромісна реакція на будь-які прояви антисемітизму, незалежно від того, з яких політичних кіл це виходить. У цьому позиції ізраїльської і української сторін збігаються. Посольство Ізраїлю в Україні вживає відповідних заходів, веде роботу і моніторить ситуацію", - наголосив заступник міністра закордонних справ Ізраїлю.