З 9 по 12 травня в Україні відбудеться мегаподія – IV Міжнародний історичний фестиваль «Середньовічній Хотин». У заході, який щороку проходить на території Хотинської фортеці (Чернівецька область), візьмуть участь кращі представники клубів історичної реконструкції та  середньовічного бою з України, Росії, Білорусі та Молдови.

Відео дня

Минулого року фестиваль зібрав 20 тисяч реконструкторів, туристів і шанувальників активного відпочинку. Цього року на «Середньовічному Хотині» очікується до 30 тисяч гостей. Адже саме тут можна зануритися в справжню середньовічну атмосферу, сфотографуватися з бійцями в автентичних обладунках, навчитися стріляти з лука і взяти участь в інтерактивних іграх, подарувавши собі і своїм близьким захоплюючу подорож у минуле.

        Крім видовищних одиночних і масових піших боїв, цього року на фестивалі вперше відбудеться найбільший кінний турнір «Битва Столиць» за участю вершників з Москви, Санкт-Петербургу і Кам'янець-Подільського. Крім того, глядачі вперше побачать облогу фортеці із застосуванням автентичної облогової техніки, боями піхоти на стінах і укріпленнях, лучниками і метальними машинами.
      

«Середньовічній Хотин» - це цікавий відпочинок для всієї родини. Купивши квиток, гості фестивалю зможуть безкоштовно взяти участь у більшості інтерактивних ігор та майстер-класів, які будуть щодня проходити на території Хотинської фортеці. Організатори фестивалю підготували для дорослих та дітей більше 15 захоплюючих середньовічних ігор, наприклад, «лапта», «мисливці і зайці», «розбий горщик», «цвях», «стовпчики», «дерев’яний кінь», «тир метальної зброї». Чоловіки зможуть навчитися ковальській майстерності, а жінки – ткацькій. Маленьким гостям фестивалю запропонують позмагатися на м’якій зброї і навіть здійснити облогу невеличкої фортеці, використовуючи макети справжніх катапульт.

       У красивій старовинній фортеці розташуються історичні табори, в яких будуть жити учасники фестивалю. Побут таборів буде відтворено згідно з історичними реаліями: предмети щоденного користування, меблі, посуд і навіть їжа будуть такими, до яких звикли в похідних таборах наші предки. На території фестивалю працюватимуть історичний ярмарок та середньовічні таверни, оформлені в стилі лицарської епохи. Також на гостей фестивалю чекають вечірні виступи фолк-колективів та яскраві фаєр-шоу.

Гості фестивалю зможуть зануритися в епоху Середньовіччя та азартно повболівати за бійців, що змагатимуться на ристалищі. Фестиваль сприятиме зміцненню дружніх зв’язків між країнами, пропаганді здорового способу життя та інтересу до історії.

Фестиваль проходить за підтримки Молодіжної Громадської Організації “Асоціація Історичних Реконструкторів Середньовіччя”. Більше інформації дивіться на сайті hotinfest.com.ua.

Також запрошуємо Вас приєднанатися до наших офіційних спільнот у соціальних мережах:
vk.com/srednevekovujkhotyn та www.facebook.com/hotinfest
Відео з минулорічних фестивалей Ви можете переглянути на нашому каналі YouTube: www.youtube.com/user/hotinfest/featured

        Прес-конференція організаторів і учасників фестивалю планується 9 травня о 13.00 на пагорбі біля ристалища.        


        Акредитація представників ЗМІ є обов’язковою і триватиме до 8 травня 2013 р.

        Контакти:        
       Керівник прес-центру фестивалю Тетяна Лебідь
       Тел. 098-28-29-148
       e-mail:  tatiana.lebed@hmbia.com
       skype: lebed.hmbia
       Промо-ролик: