Київ. 15 квітня. УНІАН. Виробник ортопедичних матраців - компанія «Акант+К» (Черкаська обл.) надіслала лист Президенту України Віктору Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, генеральному прокурору Віктору Пшонці, міністру фінансів Юрієві Колобову та іншим посадовцям з проханням запобігти ухваленню неправомірних судових рішень щодо вилучення у компанії виробничого комплексу «Акант».

Про це представники компанії заявили на прес-конференції в УНІАН.

За словами генерального директора «Акант+К» Сергія Герасименка, в 2008 році компанія на торгах Української торгової товарної біржі придбала у Черкаської виправної колонії (ЧВК) №62 об'єкт незавершеного будівництва, на основі якого планувала побудувати комплекс з виробництва матраців. Для будівництва комплексу вартістю в 20 млн. дол. компанія залучила інвестора з Данії, при цьому на сьогодні в проект вже вкладено близько 5 млн. дол. Проте на початку 2013 року прокуратура Черкаської області звернулася до Господарського суду області з позовом про визнання недійсним договору купівлі-продажу зазначеного об'єкту, внаслідок чого суд зобов'язав «Акант+К» повернути придбане ним майно у власність ЧВК №62.

Відео дня

«Прокуратурою області подано позови до Черкаського господарського суду на відчуження самого інвестиційного об'єкту і на відчуження самої земельної ділянки. І практично все, що було зроблене на цьому об'єкті, і всі інвестиції, які були залучеті, фактично зараз під загрозою», - сказав С.Герасименко.

Крім того, генеральний директор зазначив, що подібне рішення суду не може бути виконане, оскільки у ЧВК №62 немає коштів, щоб відшкодувати компанії вартість об'єкту.

«Вони (Черкаська виправна колонія №62 – УНІАН) не зможуть ніколи виконати це рішення, тому що за рішенням ми зобов'язані повернути їм об'єкт незавершеного будівництва, а вони мають виплатити нам гроші. Грошей у Черкаської виправної колонії взагалі немає», - прокоментувала цю ситуацію юрист «Акант+К» Тетяна Загороднюк.

С.Герасименко також заявив, що якщо суд все ж таки ухвалить рішення не на користь компанії, то основний інвестор звертатиметься до уряду Данії та у Європарламент.