Київ. 10 квітня. УНІАН. Представники позапарламентських партій вважають, що всім опозиційним силам і патріотично налаштованим громадським організаціям необхідно об’єднатися для недопущення розколу та порятунку України.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявили голова Народного руху України Василь Куйбіда, перший заступник голови Української народної партії Іван Заєць, голова Всеукраїнського товариства "Просвіта" Павло Мовчан, доктор юридичних наук Володимир Василенко.

"Те, що частина парламенту переїхала на вулицю Банкову (йдеться про засідання парламентської більшості 4 квітня – УНІАН), примушує нас здригнутися. Я вважаю, що це крок до розколу держави, до громадянської війни, і для запобігання цьому нам всім треба об’єднатися", - сказав В.Куйбіда.

Відео дня

За словами П.Мовчана, він погоджується із висловлюваннями екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка з приводу того, що опозиційним силам треба об’єднатися не під якимось окремим вождем, а під ідеєю та виробити стратегію дій.

У свою чергу І.Заєць зауважив, що сьогодні, з урахуванням ситуації, яка склалася у країні, опозиційне середовище має перейти в режим роботи так званої Народної ради, де всі рішення будуть напрацьовуватися, обговорюватися та прийматися спільно.

"Позпарламентські, парламентські і патриотично налаштовані громадські організації мають об’єднати свої зусилля, щоб спільно захистити українську мову, українську ідентичність, українську державність", - заявив І.Заєць.

В.Василенко висловив підтримку цій пропозиції політиків. "Спротив має бути всенародним, бо ця влада діє як організоване злочинне угруповання і розуміє тільки силу. Я сподіваюсь, що повинно настати прозріння, і парламентська опозиція, і позапарламентська, спільно діючи, будуть спиратися на громадян, на громадянське суспільство для виходу з кризової ситуації", - зазначив В.Василенко.