Більше 1000 київських родин взяли участь у Всеукраїнському фестивалі Свідомого Батьківства, що пройшов 6-7 квітня у Центрі сімейного відпочинку та розваг «Дивосвіт» у Києві. Цього року до партнерів фестивалю вперше долучилася торговельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому», дбаючи про важливі сімейні цінності - комфорт та безпеку малюків.

- Фестиваль Свідомого Батьківства – одне із небагатьох свят, коли всі члени родини можуть гарно і активно відпочити – отримати нові знання,  навички, масу корисної інформації та позитивного настрою, - говорить  В’ячеслав Поврознік, виконавчий директор торговельної мережі «Фокстрот. Техніка для дому». – А оскільки «Фокстрот» - знаний експерт з  комфорту, ми впевнені, що комфортно може бути тільки там, де безпечно, й подарували учасникам фестивалю DVD-диски зі створеним для малюків повчальним мультсеріалом «Фокс і Трот поспішають на допомогу».

Задоволені обличчя і дорослих, і малюків свідчили – організатори постарались на славу. Усі – від грудничків і до бабусь – були заклопотані та щасливі! Два дні на фестивалі тривали цікаві конкурси з призами, ярмаркою подарунків, діти дивилися лялькові спектаклі, шоу мильних бульбашок, брали участь у експрес-фотосесії і навіть флеш-мобах для всієї родини.  Дорослі та малюки мали можливість повчитись у творчих майстернях ліпленню з соленого тіста, малюванню, орігамі. Діяли «стильні» майстер-класи з макіяжу, аква-гриму, а для найбільших непосидюх – дискотека з Міні-Маусом та чарівними феями. Батьки теж навчалися - під час пізнавальних лекцій, семінарів та майстер-класів на теми вагітності, підготовки до пологів,  догляду та розвитку дітей, грудного вигодовування, сімейних стосунків.

Відео дня

Малеча із задоволенням змагалась у веселих іграх та пізнавальних вікторинах. А найбільш кмітливі отримали справжню нагороду – диск із 4-ма серіями мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу», де головні герої – Лисичка Фокс і Робот Трот навчають дітей правилам безпечної поведінки. Мультфільм від торговельної мережі «Фокстрот. Техніка для дому» створено у рамках власного соціального проекту «Школа безпеки» під девізом «Комфортно там, де безпечно». 

Крім  мультфільмів діти отримали ще листівки, створені «Фокстротом» спільно із Держслужбою з надзвичайних ситуацій України «При пожежі дій правильно!». Листівка має гриф «Схвалено комісією з основ здоров’я науково-методичної Ради міністерства освіти і науки, молоді та спорту України». Безпека дітей - важлива соціальна проблема: лише у  2011 році нещасні випадки позбавили життя 1016 дітей в Україні!

Тому пропаганда правил безпеки залишається на першому місці у системі роботи дорослих з малюками. Крім мультсеріалу про правила безпечної поведінки організатори фестивалю отримали в подарунок від торговельної мережі «Фокстрот. Техніка для дому» ДВД-програвач. Прес-секретар Групи компаній «ФОКСТРОТ» Алевтина Белецька передала техніку, яка буде  допомагати Ассоціації свідомого батьківства та батькам вчити своїх малюків найголовнішим правилам – як бути живими та здоровими.

Свято вже 5-ий рік поспіль організовує громадська організація  «Асоціація свідомого батьківства» за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства соціальної політики України.  Серед основних завдань фестивалю – відродження сімейних цінностей та культури спілкування в родині, ознайомлення із сучасним підходом стосовно вагітності, батьківства, виховання, розвитку та здоров’я дітей.

-  Нам дуже приємно, що наш проект виріс у велике важливе Свято для нашого міста та країни (у фестивалі приймають участь 8 міст України)! Дякуємо усім нашим партнерам, які допомагають реалізувати наші ідеї, щоб кожен гість отримав подарунки і задоволення, щоб кожен переніс свято у свій дім - даруючи своїм дітям спілкування, любов та активний відпочинок! – говорить голова Асоціації Свідомого Батьківства Лариса Чепрасова.

Довідка: Соціальний проект «Школа безпеки»  ініційовано Групою компаній «Фокстрот» під гаслом «Комфортно там, де безпечно!»  в 2002 році з метою підтримки державної політики щодо безпеки життя серед шкільної молоді (партнерство у  Всеукраїнських змаганнях з КВК юних інспекторів руху та змагань юних рятувальників Всеукраїнського дитячого руху «Школа безпеки»). У 2008 році торгівельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому» – лідер українського ритейлу побутової техніки та електроніки* - вперше на ринку створила навчальний мультсеріал для дітей «Фокс і Трот поспішають на допомогу!».
Кожна серія навчального мультсеріалу  розповідає про найбільш поширені життєві ситуації, які спричиняють біду: користування дітей електроприладами, відпочинок та дитячі ігри на природі та біля водойм, поведінка в громадських місцях (супермаркет) та дії  під час виникнення пожежі. Сьогодні 16 000 плазмових телевізорів кожну годину демонструють мультфільми в понад 200 супермаркетах «Фокстрот. Техніка для дому» по всій Україні. У Києві та регіонах (Львів, Луцьк, Донецьк, Запорізька область, Чернівці, Житомир, Чернігів тощо) проводяться дитячі заходи –  «Уроки безпеки».

Мультфільм знаходиться у вільному доступі в інтернеті. 
Поведінка в супермаркеті та громадських місцях
Правила користування електроприладами (побутова техніка та діти)
Небезпечна  вода
Дії дітей при виникненні пожежі.

*згідно даних GFK, 2012