Київ. 4 квітня. УНІАН. Народний депутат, лідер Радикальної парії Олег Ляшко вимагає відставки міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової у зв’язку з тим, що вона несе персональну відповідальність за зловживання лікарів при виписуванні пацієнтам медичних препаратів.

Про це О.Ляшко заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Проблема полягає в тому, що пацієнтів убивають, змушуючи їх купувати непотрібні препарати, або потрібні, але у великій кількості, щоб більше продати і на цьому нажитись. Таким чином, зрозуміло, організм людини знищується. Я з цього приводу звернувся зі зверненням за результатами розслідування (зловживань лікарів - УНІАН)”, - сказав О.Ляшко.

Відео дня

Він наголосив, що звернувся з цього приводу до голови Антимонопольного комітету та Міністерства охорони здоров’я.

“Оскільки транснаціональні корпорації вбивають громадян України таким чином, а влада бездіяльна, то, на моє переконання, міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова несе персональну відповідальність за те, що відбувається у цій сфері. І саме тому Радикальна партія вимагає відставки Богатирьової”, - зазначив О.Ляшко.

Він наголосив, що має намір порушити це питання у Верховній Раді.

Також народний депутат зазначив, що лікарі не мають гідних умов праці та зарплати, а тому необгрунтовано виписують хворим більшу кількість медичних препаратів, ніж їм необхідно, й за завищеними цінами.

“Звертаються люди з питанням: є ліки, які коштують 7, 40, 200 і понад тисячу гривень. Фармакологічні дії всіх ліків однакові, але чомусь пропонують найдорожчі. Поряд з цим є ще інше питання, коли медичний працівник замість трьох ліків виписує сім або десять. Поряд з цим лікарі чомусь виписують ліки на спеціальних фірмових бланках, де є певний штрих-код або нумерація”, - сказав у свою чергу депутат Белоцерківської міської ради Сергій Істомін.

С.Істомін наголосив, що очолювана ним організація "Дієва молодь" провела власне розслідування з приводу зловживання лікарів при виписуванні пацієнтам медпрепаратів.

"За два місяці акції "Здорова Україна" (в рамках якої проводилося розслідування - УНІАН) я особисто провів понад 70 зустрічей з лікарями, професорами, медичними представниками, з людьми, які лікуються, хворіють, які пройшли лікування, і зробив висновок: далі йти так неможливо, адже ми докотимось до того, що знищено буде українця", - підкреслив С.Істомін.

На його переконання, необхідність законодавчо врегулювати це питання, зокрема підвищити зарплати медикам, оскільки низький рівень їхнього матеріального забезпечення призвів до того, що лікарі фактично стали комерсантами, а не лікарями.