Київ. 29 березня. УНІАН. Організатори IV "Олімпіади бойових мистецтв" заявляють про відмову представників книги рекордів Гіннеса (Guinness World records book) реєструвати захід як найбільший за кількістю учасників турнір бойових мистецтв у світі.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив президент Міжнародного союзу бойових мистецтв, власник "Олімпіади бойових мистецтв" Геннадій Чмиленко.

За його словами, IV "Олімпіада бойових мистецтв", яка відбулась у Києві 23 березня, стала найбільшим у світі турніром, що зафіксувала німецька Світова книга рекордів, а також книга рекордів України. Г.Чмиленко повідомив, що у заході взяли участь 1867 спортсменів із 24 країн світу, які виступали у більш ніж 10 різних видах бойових мистецтв.

Відео дня

Він розповів, що організатори більше 5 місяців вели переговори із представниками книги рекордів Гіннеса, щоб зафіксувати рекорд у цій організації, і погодились взяти усі витрати для реєстрації на себе. Проте, як зазначив Г.Чмиленко, прибувши до України, представники книги рекордів Гіннеса повідомили, що рекорд буде зафіксований лише якщо у турнірі візьмуть участь понад 1500 чоловіків без врахування жінок.

"Повний звіт листування із книгою рекордів Гіннеса і те, що вони надсилали поштою - там ніде не вказано, що жінки не враховуються в рекорді", - наголосив власник "Олімпіади бойових мистецтв".

Окрім того, Г.Чмиленко констатував, що за попередніми заявками, у заході мали взяти участь 2100 учасників, однак через інтенсивний снігопад 22-23 березня багато людей не змогли приїхати. Він наголосив, що в історії книги рекордів Гіннеса були випадки, коли рекорди фіксували і при не повній кількості заявлених учасників, якщо були виявлені форс-мажорні обставини.

"Правильно, мабуть, було би подати до суду, тому що це однозначно був форс-мажор", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 23 березня у зв’язку з ускладненням погодних умов (інтенсивний снігопад, хуртовина, замети) у Києві було оголошено надзвичайну ситуацію. За даними КМДА, упродовж доби в Києві випало 50 мм опадів (при місячній нормі 47 мм).