Київ. 14 березня. УНІАН. 23 березня в Київському Палаці спорту відбудеться четверта «Олімпіада бойових мистецтв».

Про це повідомив президент Міжнародного союзу бойових мистецтв, власник «Олімпіади бойових мистецтв» Геннадій Чміленко на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, в рамках олімпіади відбудеться спроба встановлення двох світових рекордів Гіннеса (Guinness World records book) у присутності офіційних суддів з Лондону та чотирьох національних рекордів.

Відео дня

Г.Чміленко повідомив, що в заході візьмуть участь більш як 2 тисячі учасників з 20-ти країн.

Він також повідомив, що зібрані кошти будуть витрачені на допомогу дитячим будинкам Житомирської області.

За словами Г.Чміленка, на олімпіаді будуть представлені такі види бойових мистецтв як кудо, косікі карате, козацький двобій, фунакоши шотокан карате, комбат дзю-дзюцу, хортингу, кіокушинкан карате, кунгфу, боротьби кураш.

«У цьому турнірі у нас буде декілька міжнародних змагань і ряд національних», - повідомив Г.Чміленко.

Як зазначив президент Європейської федерації кунгфу Микола Матулевський, головна мета олімпіади - об'єднати всіх, хто займається бойовими мистецтвами в Україні, і популяризувати бойові мистецтва. «Мета заходу - привернути увагу людей до здорового способу життя, відволікти молодь від вулиці та шкідливих звичок і показати, що є здоровий спосіб життя», - сказав він.

Голова оргкомітету «Олімпіади бойових мистецтв», почесний президент міжнародного союзу бойових мистецтв Алі Реза Резазаде наголосив на важливості пропаганди спорту. На його переконання, проведення цієї олімпіади сприятиме цьому процесу.

Генеральним партнером «Олімпіади бойових мистецтв» виступає страхова група «Іллічівська».