Київ. 27 лютого. УНІАН. Громадські активісти міста Ірпінь Київської області внесли подання до територіальної виборчої комісії щодо реєстрації ініціативної групи для проведення референдуму з питань дострокового припинення повноважень міського голови та міськради.

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомив голова Асоціації прав громадян України Володимир Лесик.

"За 2,5 роки ні міським головою Володимиром Скаржинським, ні депутатами, які утворювали провладну більшість, абсолютно не вирішувались і не піднімались проблеми місцевої громади. Все, чим займалась рада на чолі з мером - це, як правило, виділення земельних ділянок в місті Ірпінь", - заявив В.Лесик.

Відео дня

За його словами, у зв'язку з ігноруванням керманичами міста проблем громади, мешканці Ірпеня усіма можливими способами будуть вимагати дострокового припинення повноважень мера та міськради.

В.Лесик наголосив, що міськрада здебільшого наповнює порядок денний питаннями виділення землі, а не питаннями проблем міста Ірпінь. Так, за його словами, завтра, 28 лютого, о 10.00 відбудеться засідання сесії Ірпінської міськради, під час якої депутати розглянуть 39 питань, з яких 37 стосуються виділення землі.

Громадський активіст зазначив, що мешканці міста звертаються до голови парламентської фракції ВО "Батьківщина" Арсенія Яценюка та голови фракції «УДАР» Віталія Кличка із проханням закликати своїх колег з Ірпінського депутатського корпусу добровільно склали свої повноваження у зв'язку із зазначеними обставинами.

Присутня на прес-конференції екс-голова Ірпінської міськради Мирослава Свистович зазначила, що місцева громадськість ухвалила рішення щодо ініціювання референдуму про дострокове припинення повноважень мера міста та депутатів міськради, а також звернення до депутатського корпусу із вимогою скласти свої повноваження під час громадських зборів 21 лютого, у яких брали участь 900 представників міста.