Київ. 26 лютого. УНІАН. Автоперевізники Київської області звинувачують Київську обласну державну адміністрацію в непрозорому проведенні конкурсів з розподілу маршрутів, які сполучають приміські населені пункти Київської області - Боярку, Ірпінь, Васильків і Вишневе з Києвом.

Про це представники семи компаній-автоперевізників заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Сьогодні 7 автоперевізників, які перевозять з області до Києва близько 100 тис. людей, і близько 300 маршрутів не вийшли на маршрути на знак протесту проти непрозорих конкурсів на обслуговування маршрутів», - сказав один з організаторів акції Богдан Хмельницький.

Відео дня

За його словами, в результаті конкурсу, проведеного в серпні 2012 року за сприяння заступника голови Київської облдержадміністрації Володимира Максименка і начальника управління промисловості, транспорту і зв'язку Сергія Діденка, маршрути були передані від автоперевізників Київської області одеській компанії «Північ-транс», яка не володіє достатнім парком для здійснення перевезень.

При цьому, за словами Б.Хмельницького, представники «Північ-трансу» зверталися до автоперевізників, які були усунені від відповідних маршрутів, з пропозицією виконувати перевезення за документами «Півні-трансу» й оплачуючи «Півні-трансу» 50% доходу.

«Північ-транс» розраховує, що ми погодимося працювати під їхніми документами, але ми не згодні і вимагаємо провести чесний перерахунок голосів і балів. Ми були змушені звернутися до суду», - сказала комерційний директор компанії перевізника “Клайт” Ганна Поліщук.

Вона повідомила, що засідання Київського окружного адміністративного суду, на якому буде розглянуто позов автоперевізника, відбудеться 7 березня.

Крім того, автоперевізники зверталися в прокуратуру.

«Ми взяли зобов'язання щодо перевезення пільговиків, обслуговування соціальних маршрутів, доставляємо дітей у школи з віддалених сіл, але нас вирішили викинути з ринку. «Північ-транс» вилучає соціальні маршрути і буде монополістом», - заявив директор компанії «Кіо-транс» Віталій Шиденко.

Водночас, народний депутат В’ячеслав Кутовой повідомив, що він звернувся з депутатським зверненням до голови Київської ОДА, але не одержав відповіді.

За словами Б.Хмельницького, акція протесту автоперевізників продовжиться, «доки не буде здійснено перерахунок балів і не будуть звільнені С.Діденко і В.Максименко».

«Ми підемо в Генпрокуратуру, дійдемо до обладміністрації і проводитимемо там акцію доти, доки наше питання не буде вирішено по суті», - сказав Б.Хмельницький.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2012 року водії приміських маршрутів Києва заявили про готовність вийти на акції протесту, вимагаючи скасувати проведений Київською обласною адміністрацією тендер, в результаті якого вони можуть втратити право на обслуговування 178 обласних пасажирських маршрутів.

У Київській області працюють понад 100 перевізників.