Київ. 3 декабря. УНІАН. Народна артистка України Руслана Лижичко презентувала акцію «Не мовчи» проти беззаконня судової системи України.

На прес-конференції в УНІАН співачка закликала журналістів, своїх колег та усіх небайдужих приєднатися до акції «Не мовчи» проти беззаконня, свавілля та заангажованості судової гілки влади в Україні.

«Люди, не мовчіть! Мій заклик - це заклик до справедливості, бо завтра на місці родини Павліченків може опинитися будь-хто з нас», - сказала вона.

Відео дня

Жоден українець сьогодні, на переконання артистки, не може відчувати себе у безпеці в державі «з такими судами і такими суддями».

Руслана прийшла на прес-конференцію у символічних кайданах у супроводі двох чоловіків у камуфляжній формі, які тримали її за руки.

На її думку, сім'я Павліченків стала жертвою суддівського свавілля. «Справа з родиною Павліченків є дуже погана, мутна, і вона страшна. Я не можу точно говорити, чи праві ці люди, але я точно можу сказати, що суддя, який їх засудив, однозначно не правий», - наголосила Руслана. За її словами, фальсифікації на парламентських виборах в Україні і рішення, які виносили судді, довели, що суд в Україні є «продажним».

На прес-конференції був презентований новий кліп Руслани «Це ЕЙ-форі-Я!», знятий за гратами. «Цим кліпом я хочу показати нашу сьогоднішню екзотику. Щоб показати Україну, потрібно показувати сьогодні тюрму. Тюрма є новий символ України, на мою думку», - сказала вона.

Руслана повідомила, що зробила англійську версію кліпа, який вже побачили у Європі.

На запитання про ставлення до ув'язнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, Руслана відповіла: «Чи ви вірите, що ці люди сидять за те, за що їх посадили? Тоді треба посадити весь Кабмін і всю Адміністрацію сьогоднішнього Президента». При цьому вона зазначила, що не хотіла б, аби її акцію сприймали як політичну. «До політики я не хотіла б, щоб це відносили. Я не хотіла б бути зараз просувником будь-якої політичної ідеї чи сили», - додала Руслана.