Київ. 3 грудня. УНІАН. Зірки естради Віктор Павлік та Марина Одольська закликають українців приєднатися до Різдвяної благодійної акції "1000 подарунків = 1000 щасливих дітей!”.

Про це координатор акції Олександр Глоба повідомив на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, зірки української естради закликають всіх довести, що прості українці самі можуть подбати про сиріт та дітей з бідних сімей, бо для того, щоб буди щедрим, не потрібно бути багатим.

Відео дня

О.Глоба наголосив, що всеукраїнська акція проводиться з метою надання адресної цільової допомоги дітям із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах (дітям-сиротам, дітям з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітям, чиї батьки перебувають в ув'язненні, або алко-, наркозалежні).

Збір подарунків проходитиме з 10 по 28 грудня 2012 в Києві, Харкові, Дніпропетровську, Одесі, Львові та інших містах України.

Інструкцію, як краще сформувати подарунок, можна знайти на сторінці акції у Facebook (http://www.facebook.com/LubiteDelatDobro?ref=ts&fref=ts).

Діти отримуватимуть подарунки на святкових концертах, зокрема, в Києві такий концерт відбудеться 10 січня у Домі вчителя.

Акція пройде за підтримки Служби у справах дітей м. Києва.

Начальник столичної служби у справах дітей Микола Кулеба наголосив на важливості акції, зауваживши, що її головною метою є привернення уваги суспільства до таких дітей, до їхніх проблем, адже сироти мають виховуватись у сім'ях. Він нагадав, що на сьогодні в Україні більш як 95 тисяч дітей-сиріт, більшість з них перебувають у прийомних сім'ях, закладах сімейних форм виховання, і все ж таки 20 тисяч залишаються в інтернатах.

М.Кулеба пообіцяв, що очолювана ним служба простежить, щоб подарунки отримали саме діти, на підтримку яких організована акція.

Заслужений артист України В.Павлік також наголосив на важливій ролі благодійних акцій. "Ми робимо велику справу, подарунки - подарунками, але, як говорять, якщо ти врятував хоч одну людину - ти врятував світ", - зауважив він.

Співачка М.Одольська підкреслила, що збір подарунків дітям - це лише перший захід в рамках акції "Любіть робити добро", яку спільно організували зірки. Вона закликала всіх приєднуватись до акції, і повідомила, що вже зібрала подарунок для хлопчика, якому близько 8-9 років.