Київ. 21 листопада. УНІАН. Представники компанії-інвестора Delta Capital SA (Швейцарія), яка до 2010 володіла 95,7% акцій фабрики «Житомирські ласощі», розраховують, що на засіданні Окружного апеляційного суду Києва 22 листопада буде винесено ухвалу на користь відновлення їхніх прав на підприємство. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили представники Delta Capital SA і Антирейдерського союзу підприємців України.

«Тут ключове судове засідання буде, яке або скасує, або підтвердить рішення судді», - повідомив голова Антирейдерського союзу підприємців України Андрій Семидідько.

Як вважають представники компанії Delta Capital SA, в листопаді 2010 року відбулося рейдерский захоплення, коли їхню компанію не допустили на збори акціонерів, у ході яких було ухвалено рішення про злиття ЗАТ «Житомирські ласощі» та компанії «Будстайл XXI» і перетворення на товариство з додатковою відповідальністю «ЖЛ».

Відео дня

Юрист колишніх акціонерів Світлана Алексєєва підкреслила, що підставою для позбавлення права власності Delta Capital SA стало рішення Окружного адміністративного суду Києва.

«У рішенні судді одним із пунктів було дано вказівку реєстратору ... перевести акції компанії Delta Capital на рахунок третьої особи, та ще із зазначенням, що це викуплені акції», - повідомила С.Алексєєва.

Таким чином, Delta Capital SA було виключено з реєстру акціонерів ЗАТ «Житомирські ласощі», а також було скасовано низку емісій акцій кондитерської фабрики.

За словами адвоката, при винесенні рішення суду Окружним адміністративним судом Києва щодо акціонерів житомирської фабрики було порушено територіальний принцип, і загалом питання права власності повинне було розглядатися в господарському або цивільному процесі, а не в адміністративному.

Учасники прес-конференції зазначають, що в разі відмови в апеляції продовжать боротьбу за відновлення прав. Крім того, за їхніми словами, апеляційну скаргу Delta Capital SA підтримала прокуратура Києва.

Довідка УНІАН. Кондитерська фабрика "Житомирські ласощі" (створена в 1944 році) – один із найбільших виробників кондитерської продукції в Україні. На фабриці виробляється понад 227 видів продукції.