Київ. 15 листопада. УНІАН. Один із найбільших індустріальних регіонів країни - Донецька область за останні 2 роки і 9 місяців заощадила за рахунок реалізації програми енергоефективності понад 4,2 млн тонн умовного палива на суму понад 13,5 млрд грн.

Про це сьогодні, 15 листопада, у ході прес-конференції в УНІАН заявили представники проекту, який здійснюється в рамках німецько-українського проекту «Енергоефективна і спрямована на зменшення змін клімату модернізація промисловості в Донецькій області».

«Проект вже реалізується у 3 пілотних компаніях України в Донецькій області», - сказав керівник проекту німецької урядової компанії GIZ Бенедикт Таннер.

Відео дня

«Цей проект демонструє, що впровадження системи енергетичного менеджменту може безперервно знижувати питому витрату енергії і витрати на енергію і зменшити викиди парникових газів», - зазначив він.

Він підкреслив, що програма фінансується Міністерством охорони навколишнього середовища Німеччини.

«Основна фаза проекту передбачає впровадження системи енергетичного менеджменту, що відповідає міжнародному стандарту ISO 50001 у пілотних підприємствах», - сказав Б.Таннер

Довідка УНІАН. GIZ - федеральна установа, яка підтримує Уряд Німеччини у сфері міжнародної співпраці заради стабільного розвитку і освіти.

В Україні GIZ діє за дорученням чотирьох німецьких міністерств і Європейського Союзу. У центрі уваги організації питання, пов'язані з економічним розвитком, енергоефективністю, і профілактика СНІДу.