На гарячу лінію ОПОРИ "Захисти свій голос" звернулися понад 2 тис. громадян щодо порушень виборчого законодавства

Київ. 15 листопада. УНІАН. На гарячу лінію Громадянської мережа ОПОРА "Захисти свій голос" звернулися 2 тис 341 громадянин щодо порушень виборчого законодавства під час виборчої кампанії та у день виборів народних депутатів України 28 жовтня.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила координатор просвітницької кампанії "Захисти свій голос" Софія Мельник.

Відео дня

"Найбільша кількість звернень - 29 % - стосувалися зловживань адмінресурсом, 28 % - порушення правил агітації, 16 % - підкупу виборців, 10 % - невірних списків виборців та маніпуляцій з ними, 9 % - неефективності роботи дільничних виборчих комісій, 2 % - відмови про включення до списку в день голосування, а 6 % звернень стосувалися інших зловживань", - сказала С.Мельник.

За її словами, найбільша кількість звернень надходила з Києва та Київської області та Вінниччини. "На гарячу лінію зверталися не лише з повідомленнями про порушення, а й за консультаціями", - додала вона.

С.Мельник також повідомила, що в рамках просвітницької кампанії активісти ОПОРИ розповсюдили 225 тис. постерів про види порушень виборчого законодавства.

Громадянська мережа ОПОРА проводила просвітницьку кампанію "Захисти свій голос" за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Канадського агентства міжнародного розвитку та Міністерства закордонних справ Норвегії.