Київ. 12 листопада. УНІАН. Засідання Окружного апеляційного суду Києва, на якому мав розглядатися корпоративний конфлікт між акціонерами компанії "Житомирські ласощі", перенесено з 25 жовтня на 22 листопада.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили представники компанії Delta Capital SA.

“Перенесли на 22 листопада, щоб Лещинський (акціонер, проживає у США - УНІАН) як апелянт встиг одержати повістку про те, що 22-го розглядатиметься його апеляційна скарга”, - повідомила юрист Наталія Мельник.

Відео дня

За словами юриста, вони добиваються відновлення прав компанії Delta Capital SA на "Житомирські ласощі", яку було виключено з реєстру власників у 2010 році.

Н. Мельник також назвала упередженими рішення судів, які приймалися не на їх користь.

“Ці справи повинні були розглядати різні судді, але насправді, якщо взяти інформацію з Єдиного реєстру судових рішень, скарги в 2011 році розглядали майже одні й ті самі судді, які входили до складу колегії”, - наголосила вона.

Під час прес-конференції перед журналістами в режимі скайп-включення виступив і акціонер житомирського підприємства Юрій Лещинський.

“Всі ці житомирські судді, рівненські судді, це зрозуміло, що вони керуються не тільки наживою, а й також є десь людина, яка цим всім керує”, - сказав Ю.Лещинсьиій.

Нагадаємо, представники Delta Capital SA, колишнього мажоритарного акціонера ЗАТ “Житомирські ласощі” (95,7% акцій), вважають, що в листопаді 2010 року сталося рейдерське захоплення, коли їхню компанію не допустили на збори акціонерів, під час яких було ухвалено рішення про злиття ЗАТ «Житомирські ласощі» і компанії «Будстайл XXI».

За інформацією компанії-позивача, підставою для недопущення її до участі в загальних зборах стала постанова Окружного адміністративного суду Києва, яким Delta Capital SA була виключена з реєстру акціонерів ЗАТ «Житомирські ласощі», а також було скасовано ряд емісій акцій кондитерської фабрики. Нинішнє керівництво фабрики заперечує наявність рейдерської схеми.

Довідка УНІАН. Кондитерська фабрика "Житомирські ласощі" (створена в 1944 році) – один із найбільших виробників кондитерської продукції в Україні. На фабриці виробляється більш як 227 видів продукції.