Ввійшов у свою активну фазу щорічний конкурс «Міс Земля». Близько 90 дівчат з різних куточків світу зібралися на Філіппінах, щоб позмагатися за престижний титул. Адже «Міс Земля» разом із «Міс Світу», «Міс Інтернешнл» та «Міс Всесвіт» складає четвірку найіменитіших в світі конкурсів краси. І хоча конкурс наймолодший – цього року відбувається в дванадцяте – саме «Міс Земля» може похвалитися найбільшою кількістю учасниць, яка нині  взагалі є рекордною. І це не дивно. Адже саме цей конкурс має яскраве екологічне спрямування.

Окрім зовнішніх даних, учасниці конкурсу мають представити свою власну программу рятування екологічної ситуації. Цьогорічний форум красунь проходить під егідою оголошеного генеральною асамблеєю ООН «Міжнародного року стабільної енергетики для всіх».

Україну на конкурсі «Міс Земля – 2012» представляє 25-річна володарка титулу «Королева України – Земля» Євгенія Прокопенко. Женя веде активне громадське життя, беручи участь у різноманітних екологічних акціях. Створений нею благодійний фонд активно опікується онкохворими дітьми. Екологічний проект Євгенії, який вона представить на конкурсі «Міс Земля», базується на використанні біологічних властивостей ріпака для очищення земель, забруднених радіацією.

Відео дня

«В Україні активно розвиваються сонячна та вітряна енергетики. Але моя країна має значний аграрний потенціал. Тому я хочу розвивати та впроваджувати екологічно чисті джерела енергії – біогазові установки, - говорить Євгенія Прокопенко. – Я повинна стати «Міс Земля» тому, що я люблю нашу планету та, як можу, захищаю її, і постійно прошу небеса вибачити людей, дати їм мудрості та сил для того, що зберегти Землю такою прекрасною, якою вона є!».

Фінальна церемонія конкурсу «Міс Земля» відбудеться 24-го листопада. Але вже сьогодні його учасниці активно демонструють свої таланти у різноманітних конкурсних завданнях, а також проводять семінари на екологічну тематику.

За жеребкуванням наша Євгенія потрапила до третьої групи, яка вже встигла відвідати навчальну базу по створенню оригінальних ламп у рамках акції «Літр світла».

«Літр світла» - унікальне підприємство благодійної організації MyShelterFoundation, заснованої філіппінським студентом IllacAngeloDiaz, яке покликане принести у бідняцькі домівки філіппінців світло. Адже за статистикою за межами столичного регіону Манили без світла залишаються понад 3 мільйони помешкань. Тож була впроваджена в життя ідея по використанню звичайних пластикових пляшок для освітлення бідних домівок. Євгенія Прокопенко провела акцію по виготовленню таких пляшок з третьокурсниками факультету «Менеджмент шоу-бізнесу» Київського національного університету культури та мистецтв і готується презентувати їхні вироби філіппінцям.
Це лише один приклад того, що конкурс  «Міс Земля» - це захід, який здатний змінити екологічну ситуацію на Землі на краще.

Наша Євгенія Прокопенко бере у цьому активну участь, маючи усі шанси на перемогу.