Київ. 7 листопада, УНІАН. Кандидат у народні депутати в 223 виборчому окрузі Києва Наталія Розинська заявляє, що протоколи з мокрими печатками чітко засвідчують перемогу в цьому окрузі представника ВО “Свобода” Юрія Левченка.

Про це вона сказала сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як наголосила Н.Розинська, вона хоч і не перемогла, але бачить своє завдання в тому, щоб захистити вибір людей даного округу. “Ми хочемо, щоб голоси громадян і їхнє волевиявлення було захищено”, - підкреслила вона.

Відео дня

Н.Розинська зазначила, що неодноразово зверталася до Президента України і до представників влади, правоохоронних структур з проханням розібратися із підрахунком голосів у цій ОВК. За її словами, дана ситуація суттєво шкодить іміджу нашої країни.

Н.Розинська наголосила, що кандидат у депутати в окрузі №223 Віктор Пилипишин бореться за депутатський мандат, оскільки йому потрібна депутатська недоторканність, щоб уникнути кримінального покарання, оскільки проти нього порушено кілька кримінальних справ стосовно порушення ним законодавства України, маніпуляцій з державними коштами.

Інший кандидат, який балотувався на цьому ж окрузі, Вадим Гладчук наголосив, що “визнав, що кияни - мешканці Шевченківського району, проголосували саме за Ю.Левченка, і визнав це по протоколах з мокрими печатками, але Віктор Пилипишин, який має більшість в окружній виборчій комісії, не погодився на поразку”, тому на сьогодні ситуація в окрузі залишається напруженою.

В.Гладчук зазначив, що проти В.Пилипишина “порушено дві кримінальні справи, і тому ця людина бореться до останнього, порушуючи сама виборчий закон і примушуючи порушувати виборчий закон окружну виборчу комісію”.

В.Гладчук повідомив, що сьогодні має розглядатися його скарга до ЦВК щодо “неправомірних дій членів ОВК”. Він наголосив, що назвав прізвища членів ОВК, які діють на користь В.Пилипишина, оскільки “представляють його громадську організацію “Кияни передусім”, перебувають з ним у родинних, дружніх і ділових стосунках”.

В.Гладчук зазначив, що приніс на прес-конференцію “гламурні кайданки із секс- шопу для В.Пилипишина”, які й продемонстрував журналістам. За його словами, даний політик має нести відповідальність за те, що не дає можливості визначити реальні результати голосування на даному окрузі.

В.Гладчук закликав правоохоронні органи дати оцінку діям членів ОВК, які “зумисно, з метою фальсифікації виборів, зірвали виборчий процес”.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи будуть вони балотуватися в разі повторних виборів у цьому окрузі, В.Гладчук сказав, що обов’язково буде балотуватися на повторних виборах, якщо вони будуть оголошені.

Н.Розинська також наголосила: “Безперечно, я прийняла для себе рішення і я буду балотуватися для того, щоб не пропустити пана Пилипишина”. За її словами, це вона зробить, оскільки є “юридичним офіційним представником ініціативної групи на захист Лук’янівського ринку, тобто щодо повернення його в комунальну власність міста Києва”, до захоплення якого, за її словами, нібито причетний В.Пилипишин. В той же час вона наголосила, що “не хоче перешкоджати Юрію Левченку, бо це було б несправедливо і неправильно”, тому “і я буду боротися проти В.Пилипишина, а потім, коли прийде цей час, я з радістю зніму свою кандидатуру на користь Ю.Левченка”.

Як повідомляв УНІАН, київська окружна виборча комісія № 223 на сьогодні опрацювала лише 88,11% електронних даних, відповідно до яких серед мажоритарників найбільшу підтримку отримав представник ВО "Свобода" Юрій Левченко – 27,63%. Самовисуванець Віктор Пилипишин відстає від нього на 0,15%, тобто на 36 голосів виборців.